Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τριών τελευταίων μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τριών τελευταίων μηνών
Το Brent σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 7%, ενώ το WTI υποχώρησε κατά 6,5%.

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καταγράφοντας την πιο απότομη εβδομαδιαία απώλεια εδώ και τρεις μήνες, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 84 σεντς ή 1,06%, στα 78,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό Brent παράδοσης Ιουλίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε 71 σεντς ή 0,85%, για να διαμορφωθεί στα 82,96 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Και τα δύο σημεία αναφοράς κατέγραψαν εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Το Brent σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 7%, ενώ το WTI υποχώρησε κατά 6,5%.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου, απώλεσε 0,7% στα 2,60 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Ιουνίου αποδυναμώθηκε 0,4% στα 2,44 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2,04 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με άλμα 5,3%.

Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο και η ετήσια αύξηση των μισθών μειώθηκε, έδειξαν στοιχεία την Παρασκευή, ωθώντας τους εμπόρους να αυξήσουν τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της μείωση επιτοκίων φέτος τον Σεπτέμβριο.

«Η οικονομία επιβραδύνεται λίγο», δήλωσε ο Tim Snyder, οικονομολόγος της Matador Economics. «Αλλά (τα δεδομένα) δίνουν μια πορεία προς τα εμπρός για τη Fed να έχει τουλάχιστον μία μείωση επιτοκίων φέτος», είπε.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Pioneer Natural Resources έναντι 60 δισ. δολαρίων από την Exxon Mobil, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, μια ημέρα αφού είχε λάβει την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ για τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό ενός μήνα ο χρυσός

Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο μίας αρνητικής εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider