Σαράντης: Αυξάνει στα 14,5 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities - Σύσταση buy

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαράντης: Αυξάνει στα 14,5 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities - Σύσταση buy
Η Eurobank Equities προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Σαράντης λόγω και των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της εταιρείας στην τρέχουσα χρήση, ως απόρροια της ισχυρής δυναμικής που παρουσιάζει η εισηγμένη, με την χρηματιστηριακή να δίνει ταυτόχρονα σύσταση «buy» (αγορά) με ανάλυσή της.

Η Eurobank Equities προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Σαράντης λόγω και των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της εταιρείας στην τρέχουσα χρήση, ως απόρροια της ισχυρής δυναμικής που παρουσιάζει η εισηγμένη, με την χρηματιστηριακή να δίνει ταυτόχρονα σύσταση «buy» (αγορά) με ανάλυσή της.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή ανέβασε τον πήχη για τον τίτλο της Σαράντης στα 14,50 ευρώ ανά μετοχή, από 10,60 ευρώ προηγουμένως, σημειώνοντας ότι η εισηγμένη εμφανίζει ισχυρή οργανική ανάπτυξη και αναμένει βελτίωση κατά 12% ετησίως των οργανικών EBITD κατά την περίοδο 2024-2028 μετά από αύξηση 30% το τρέχον έτος (εκ του οποίου το 14% σε οργανική βάση), εξέλιξη που στηρίζεται στα προϊόντα "hero” που περιλαμβάνουν τους πιο ευπώλητους και αναγνωρίσιμους κωδικούς που διαθέτει στην αγορά και στον περαιτέρω εξορθολογισμό του κόστους

Παράλληλα, τονίζεται πως η Σαράντης φαίνεται ότι οδεύει προς EBIT κοντά στα 76-77 εκατ. ευρώ έως το 2026, διπλάσιο του αντίστοιχου επιπέδου του 2020 (εξαιρουμένης της συνεισφοράς της Estee Lauder) που σημαίνει ουσιαστική βελτίωση της κερδοφορίας, ενώ επιπροσθέτως, η χρηματιστηριακή αύξηση εσόδων κατά 23% το 2024 και προσαρμοσμένα EBIT 60,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση και κατά 14% σε οργανική. Τέλος, προσβλέπει σε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 5%-6% το διάστημα 2025-2026, σε συνδυασμό με ελαφρά αύξηση του περιθωρίου κέρδους, σε περίπου 10% των οργανικών EBIT μεσοπρόθεσμα.

«Η Σαράντης έχει έναν πολύ εύρωστο ισολογισμό (€44 εκατ. net cash το 2023) και πρόκειται να κλείσει το 2024 με μικρή καθαρή δανειακή έκθεση, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Stella Pack (μόλις 0,1x καθαρό χρέος/EBITDA το 2024). Χάρη στο ισχυρό προφίλ ταμειακών ροών, η Σαράντης πρόκειται να επιστρέψει σε καθαρή ταμειακή θέση μετά το 2025, όντας έτσι σε θέση να διατηρήσει μια συνεπή πολιτική ανταμοιβής μετόχων (η χρηματιστηριακή υπολογίζει πληρωμές περί το 38%), ενώ χτίζει δυνάμεις για περαιτέρω συγχωνεύσεις και εξαγορές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Οι παράγοντες που διατηρούν υψηλά στις μετρήσεις το «story» των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων 6μηνης διάρκειας 625 εκατ. ευρώ την Τετάρτη

Citi για Stoxx 600: Αναβάθμιση 6% για την τιμή στόχο - Στις 540 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider