Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Νέο ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Νέο ρεκόρ για τον γερμανικό DAX
Nέο ιστορικό υψηλό για τον DAX στην Φρανκφούρτη. Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές - Στάση αναμονής για τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις 2 πλευρές του Ατλαντικού.

Με μικρή άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι ευρωαγορές, τηρώντας στάση αναμονής για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται από τις μεγάλες οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία σχετικά με τις επικείμενες περικοπές των επιτοκίων.

Eπίσης, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα δουν το φως της δημοσιότητας η πρώτη αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 την Τετάρτη, αλλά και ο... αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, που αφορά τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE), την Πέμπτη, που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Yπό αυτό το πρίσμα, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,18% στις 496,33 μονάδες με τον κλάδο της εξόρυξης να σημειώνει άνοδο 1,7%, ενώ αυτός των ΜΜΕ υποχώρησε 1,3%. Ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,47% στις 4.898 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κέρδισε 0,76% στις 17.556 μονάδες και άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 7.948 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 βρέθηκε στο -0,02% στις 7.683 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,46% στις 32.706 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 10.113 μονάδες, με πτώση 0,24%.

Μάκρο

Ήπια βελτίωση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών για το εισόδημα, παρόλο που το οικονομικό κλίμα παραμένει υποτονικό, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Marketwatch. Ο δείκτης μελλοντικού καταναλωτικού κλίματος προβλέπει ότι η εμπιστοσύνη θα αυξηθεί ελαφρά στο μείον 29 τον Μάρτιο από μείον 29,6 αυτόν τον μήνα. Ο δείκτης ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των οικονομολόγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που συνέταξε η Wall Street Journal.

Στο χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός στα είδη παντοπωλείου στη Βρετανία, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Kantar, ενισχύοντας τις ενδείξεις για άμβλυνση των πιέσεων στις τιμές στην οικονομία. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών των σούπερ μάρκετ ήταν 5,3% τον Φεβρουάριο, μειωμένος κατά 1,5% από τον Ιανουάριο και ο χαμηλότερος ρυθμός από τον Μάρτιο του 2022, έδειξαν νέα στοιχεία την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Ασφαλιστική: Στόχος η επίτευξη παραγωγής άνω του 1 δισ. ευρώ έως το 2027

ΤτΕ: «Βουτιά» 5 δισ. ευρώ στις καταθέσεις ιδιωτικού τομέα τον Ιανουάριο - Σε πτώση και τα δάνεια

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιανουαρίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider