«Έσπασε τα κοντέρ» η ζήτηση για το IPO του Ελ. Βενιζέλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε τα κοντέρ» η ζήτηση για το IPO του Ελ. Βενιζέλος
«Έσπασε τα κοντέρ» η ζήτηση για τις μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

«Έσπασε τα κοντέρ» η ζήτηση για τις μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με τις προσφορές να ξεπερνούν στο βιβλίο για τους εγχώριους επενδυτές τις 15 με 16 φορές, ενώ στο ξένο βιβλίο τα επίπεδα υπερκάλυψης ξεπερνούν τις 10 φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνολικές προσφορές προσέγγισαν τα 8 δισ. ευρώ, με την εκρηκτική ζήτηση να κρατά την τιμή διάθεσης στο άνω τμήμα του εύρους των 7 με 8,2 ευρώ. Συνεπώς, το equity value διαμορφώνεται στα 2,46 δισ. ευρώ και το enterprise value στα 3,3 δισ. ευρώ.

Στο βιβλίο για τους εγχώριους επενδυτές οι προσφορές προσεγγίζουν τα 1,7 δισ. ευρώ, με το ΤΑΙΠΕΔ να στοχεύει στην άντληση των 86,1 εκατ. ευρώ, μέσω των 10.500.000 μετοχών που διέθεσε. Με αυτά τα επίπεδα ζήτησης και υπερκάλυψης, η κατανομή και οι μετοχές που αναλογούν σε αυτούς που συμμετείχαν στην Δημόσια Προσφορά δε θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή και ειδικά για το retail, καθώς το μεγαλύτερο μέρος θα πάει προς τους Έλληνες θεσμικούς, ειδικούς επενδυτές και ξένους, όπου προσφορές σε αυτό το βιβλίο διαμορφώνονται πέριξ των 6 δισ. ευρώ.

Η Δημόσια Προσφορά ολοκληρώνεται σήμερα ενώ αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο καθορισμός της τιμής διάθεσης και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στην κύρια αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider