Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος κοντά στις 1.300 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος κοντά στις 1.300 μονάδες
Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης του 2023.Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τελευταία ενημέρωση 13:40

Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, στην τελευταία συνεδρίαση του 2023, με τον τζίρο να παραμένει σε υποτονικό ρυθμό, ακολουθώντας και τις διεθνείς τάσεις.

Παρά τις υψηλές αποδόσεις του 2023 το Χρηματιστήριο Αθηνών τις τελευταίες εβδομάδες παραμένει μακριά από το διεθνές ράλι, υποαποδίδοντας σε σημαντικό βαθμό. Σε όλο το φάσμα του ταμπλό και ειδικά σε blue chips και τράπεζες διαδοχικά βγαίνουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και πιέσεις από βραχυπρόθεσμους, ελλείψει αγοραστών.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.290 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,41%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,48 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,38%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,53%, ενώ ο τραπεζικός που δέχτηκε χθες πιέσεις σημειώνει άνοδο 0,56%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,15%), της ΕΤΕ (1,15%) και της Coca Cola (0,91%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (0,33%) και της Aegean (0,18%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider