Πώς είδε η Jefferies τα αποτελέσματα της Coca Cola HBC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς είδε η Jefferies τα αποτελέσματα της Coca Cola HBC
Ο οίκος θέτει σύσταση buy με τιμή στόχο στα 26 πάουντ, δηλαδή κοντά στα 29,77 ευρώ.

Καλύτεροι των εκτιμήσεων τόσο του consensus όσο και της Jefferies οι όγκοι πωλήσεων και τα έσοδα από πωλήσεις της Coca Cola για το τρίτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν κατά 2,2% και 15,3% έναντι 1,4% και 14,3% του consensus και 0,9% και 15,6% που ανέμενε ο αμερικανικός οίκος.

Το guidance για φέτος έμεινε σταθερό ως προς τα οργανικά EBIT στο 9% - 12% έναντι +12,6% από το consensus, με ένα χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης κατά περίπου 1,5% για το consensus. H Jefferies βλέπει ότι η εταιρεία μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τη μεταβλητότητα έναντι του παρελθόντος, δεδομένου ενός ισχυρότερου χαρτοφυλακίου, ευέλικτου λειτουργικού πλαισίου και πιο εξελιγμένων ψηφιακών αναλύσεων ζήτησης. Παράλληλα, η μετοχή είναι φθηνή καθώς διαπραγματεύεται με P/E για το 2024 στο 12,4x έναντι του κλάδου των staples που κινείται στο 17,5x.

«Aν και η εταιρεία δεν αναβαθμίζει το guidance, θα περιμέναμε κάποια ήπια «ανακούφιση» σήμερα, δεδομένων των ισχυρών παραδόσεων και της φθηνής αποτίμησης. Για το δεύτερο εξάμηνο, ενώ δεν αποκλείουμε μια ανοδική πορεία, θα τονίσουμε ότι το κομμάτι του transaction FX παραμένει μια αντιξοότητα, που εντάσσεται στην οργανική ανάπτυξη», αναφέρει η Jefferies.

Όπως ανέφερε ο CEO της Coca-Cola HBCAG «οι προσδοκίες μας για το 2023 παραμένουν αμετάβλητες:

• Εξακολουθούμε να αναμένουμε αύξηση των καθαρών εσόδων στο άνω άκρο του μεσαίου επιπέδου του εύρους 10-20% σε οργανική βάση για το σύνολο του έτους.

• Συνεχίζουμε να αναμένουμε αύξηση του κόστους πωληθέντων ανά κιβώτιο κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό για το 2023, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν να μετριάζονται.

• Αναμένουμε αύξηση των λειτουργικών κερδών στο εύρος 9% με 12% σε οργανική βάση για το 2023 συνολικά».

Ο οίκος θέτει σύσταση buy με τιμή στόχο στα 26 πάουντ, δηλαδή κοντά στα 29,77 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca-Cola HBC: Αύξηση του όγκου πωλήσεων σε οργανική βάση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider