«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις κινεζικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις κινεζικές μετοχές
Οι κινεζικές μετοχές βαδίζουν ολοταχώς προς τον τρίτο συνεχόμενο μήνα απωλειών, ενώ το Χρηματιστήριο της Σαγκάης ετοιμάζεται για τη χειρότερη εβδομάδα του σε όλο το 2023.

Η Morgan Stanley συμβουλεύει τους επενδυτές να μην αγοράσουν κινεζικές μετοχές, προειδοποιώντας παράλληλα λόγω του εύθραυστου οικονομικού κλίματος στη χώρα, τα ξένα κεφάλαια θα συνεχίσουν να... αποχωρούν εκτός εάν υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Η φυγή ξένων επενδυτών από την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά έχει εισέλθει σε «ένα στάδιο άνευ προηγουμένου», καθώς η σωρευτική εκροή 22,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 7 Αυγούστου έως τις 19 Οκτωβρίου είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Οι επενδυτές ξεφορτώνονται κινεζικές μετοχές εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, των οικονομικών αντίξοων ανέμων και της εν εξελίξει στεγαστικής κρίσης. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ να σταθεροποιήσει τον τομέα των ακινήτων και να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό έχουν δείξει μικρή αποτελεσματικότητα. Οι κινεζικές μετοχές βαδίζουν ολοταχώς προς τον τρίτο συνεχόμενο μήνα απωλειών, ενώ το Χρηματιστήριο της Σαγκάης ετοιμάζεται για τη χειρότερη εβδομάδα του σε όλο το 2023.

«Οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν τη θεμελιώδη βελτίωση της μακροοικονομίας της Κίνας και τα κυβερνητικά μέτρα τόνωσης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών», ξεκαθαρίζει πάντως η Morgan Stanley, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως σημαντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής συνάντησης μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του στη Σύνοδο Κορυφής της APEC τον επόμενο μήνα μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποκατάσταση των κλονισμένων σχέσεων των 2 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Με «μοχλό» την επενδυτική βαθμίδα κόντρα στο διεθνές σκηνικό

Ισραήλ: «Υπό εξέταση» το αξιόχρεο από Fitch και Moody's - Υποβάθμιση αν συνεχιστεί η σύγκρουση

Σε «ενεργή άμυνα» οι Ρώσοι στην Ουκρανία μετά την «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή;

gazzetta
gazzetta reader insider insider