Ρωσία: Μειωμένες οι εξαγωγές καυσίμων στις αρχές Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Μειωμένες οι εξαγωγές καυσίμων στις αρχές Οκτωβρίου
Οι εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου μειώθηκαν σε περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με τις ροές ντίζελ να πέφτουν σε χαμηλό τριετίας ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης ορισμένων αποστολών καυσίμου στο εξωτερικό το πρόσφατο διάστημα.

Οι εξαγωγές ντίζελ άρχισαν να αυξάνονται μετά τις 6 Οκτωβρίου, όταν η Μόσχα προέβη σε άρση του μπλοκ της στις εκροές υψηλής ποιότητας πετρελαϊκών προϊόντων που είχε επιβάλει τον περασμένο μήνα για να σταθεροποιήσει τις εγχώριες προμήθειες. Οι αποστολές νάφθας και μαζούτ αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η αγορά πετρελαίου παρακολουθεί στενά τις ρωσικές εξαγωγές, για να εκτιμήσει την παραγωγή αργού μετά την δημοσιοποίηση επίσημων στοιχείων παραγωγής από τη Μόσχα. Οι θαλάσσιες ροές αργού πετρελαίου διολίσθησαν τις πρώτες επτά ημέρες του μήνα έως τις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων που εξετάζει το Bloomberg. Παράλληλα, η εποχική συντήρηση διυλιστηρίων μείωσε την παραγωγή τους σε χαμηλό 19 εβδομάδων, περιορίζοντας τις εξαγωγές καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου μειώθηκαν σε περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, μειωμένες κατά 91.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από την εταιρεία ανάλυσης Vortexa. Ωστόσο, οι ροές καυσίμων παραμένουν οριακά πάνω από τον ημερήσιο μέσο όρο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon: Σε διαπραγματεύσεις με την Pioneer για να πληρώσει περισσότερα από 250$ ανά μετοχή

Βρετανία: Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου αναστέλλονται εξαιτίας πυρκαγιάς

Smart Park: Τι φέρνει για Trade Estates και REDS το deal των Σπάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider