Wall Street: Κέρδη για τον Dow και μεγάλες απώλειες για τον Nasdaq την Πέμπτη

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για τον Dow και μεγάλες απώλειες για τον Nasdaq την Πέμπτη
Ο Dow Jones έφτασε σε σερί 9 ανοδικών συνεδριάσεων για πρώτη φορά από το 2017.

Μεικτά πρόσημα εμφάνισε για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να επιβαρύνουν το αμερικανικό χρημαιστήριο στο φόντο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,47% ή 163,38 μονάδες στις 35.224 μονάδες. Ο δείκτης έφτασε σε σερί 9 ανοδικών συνεδριάσεων για πρώτη φορά από το 2017.

Ο S&P 500 απώλεσε 0,67% ή 30,50 μονάδες στις 4.535 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 2,05% ή 294,71 μονάδες στις 14.063 μονάδες.

Τα κέρδη των εταιρειών και η Fed

Η προσοχή της Wall Street εστιάζεται στο κατά πόσο το περιβάλλον του ανεβασμένου κόστους δανεισμού που προκαλείται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχει επηρεάσει τις επιδόσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το CNBC, το 74% των εταιρειών του S&P 500 που είχαν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους μέχρι την Πέμπτη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις από τη νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) την ερχόμενη Τετάρτη, για σημάδια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας στο «μέτωπο» των επιτοκίων.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της Netflix έπεσε άνω του 8% μετά από τα αποτελέσματα του β' τριμήνου που ανακοίνωσε την Τετάρτη η γνωστή πλατφόρμα streaming. Για το γ' τρίμηνο του 2023, η Netflix αναμένει έσοδα 8,5 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από τις συνδρομές, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο η εταιρεία αναμένει επιπλέον ώθηση στα έσοδα.

Το «χαρτί» της Tesla υποχώρησε κοντα στο 9% μετά από τη γνωστοποίηση των μεγεθών της για το β' τρίμηνο.

Μάκρο

Ο πρόδρομος κύριος οικονομικός δείκτης στις ΗΠΑ που καταρτίζει το Conference Board μειώθηκε κατά 0,7% τον Ιούνιο και υποχώρησε για 15ο συνεχόμενο μήνα, όπως ανέφερε το MarketWatch την Πέμπτη

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, στις 228.000, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 από 237.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές παρά τις χαμηλές πτήσεις του τεχνολογικού κλάδου

Ανέβασε ρυθμούς το Χρηματιστήριο στο δεύτερο μισό - Ποιες μετοχές χτύπησαν νέα υψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider