Κοντά σε χαμηλά 2 ετών οι τιμές των Rolex και Patek Philippe

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε χαμηλά 2 ετών οι τιμές των Rolex και Patek Philippe
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών υποχωρούν στη δευτερογενή αγορά οι τιμές των ρολογιών πολυτελείας, με τα μοντέλα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet να απομακρύνονται από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που άγγιξαν στις αρχές του 2022.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών υποχωρούν στη δευτερογενή αγορά οι τιμές των ρολογιών πολυτελείας, με τα μοντέλα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet να απομακρύνονται από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που άγγιξαν στις αρχές του 2022.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch, ο οποίος «ακολουθεί» τα 50 μεγαλύτερα brands μεταχειρισμένων ρολογιών βάσει εμπορευσιμότητας, κινείται αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα του Ιουνίου του 2021.

Η ζήτηση για τα ακριβά ελβετικά ρολόγια έχει μειωθεί εν μέσω της επιβράδυνσης των οικονομιών, των υψηλότερων επιτοκίων και της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Subdial, trader μεταχειρισμένων ρολογιών. Οι τιμές κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους μετά από μια άνευ προηγουμένου αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin, με τρέχουσα μέση τιμή 71.692 δολαρίων, είναι το μοντέλο με τη χειρότερη επίδοση τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση άνω του 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία. To Patek Philippe Nautilus Travel Time έχει υποχωρήσει 28% μέσα σε ένα έτος, ενώ το πλατινένιο Rolex Daytona 116506 με γαλάζιο καντράν και καφέ υποκαντράν έχει κάνει βουτιά περίπου 25%.

Η απόδοση του συνολικού δείκτη, η οποία μειώθηκε κατά 19% σε ένα χρόνο και περίπου 1% τις προηγούμενες 30 ημέρες, δείχνει ότι οι τιμές για τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας με τη μεγαλύτερη ζήτηση εξακολουθούν να υποχωρούν, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον περυσινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider