Wall Street: Κέρδη την Παρασκευή - Mετά τον Nasdaq, «χτίζει» σερί και ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη την Παρασκευή - Mετά τον Nasdaq, «χτίζει» σερί και ο S&P
Χθες, ο S&P 500 τερμάτισε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, ενώ εισήλθε μάλιστα και σε εδάφη bull-market.

Με ανοδικές κινήσεις στα ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισε η εβδομάδα, σε αναμονή για την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση της Fed και με την αγορά να προεξοφλεί πως θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία «στροφή» από την πολιτική σύσφιξης, αφού δεν αποκλείεται οι αξιωματούχοι αυτόν τον μήνα να κάνουν μία παύση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 33.877 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 4.301 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,16% στις 13.259 μονάδες.

Χθες, ο S&P 500 τερμάτισε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, ενώ εισήλθε μάλιστα και σε εδάφη bull-market.

Παράλληλα, ο S&P 500 κατέκτησε την τέταρτη εβδομάδα κερδών, ήτοι το μεγαλύτερο σερί ανοδικών εβδομάδων από τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq βρίσκεται σε τροχιά για την έβδομη εβδομάδα στα «πράσινα».

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση τη Fed την επόμενη εβδομάδα, με τις εκτιμήσεις της αγοράς να δείχνουν προς ένα «διάλειμμα» από τις αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg, η πλειοψηφία των οικονομολόγων αναμένει μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων, στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed στις 13-14 Ιουνίου,. Μάλιστα, οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερή την εν λόγω πολιτική μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, αξιωματούχοι της Fed έχουν ταχθεί υπέρ μίας παύσης τον Ιούνιο, ενώ και δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, προέδρου της Fed, έχουν ερμηνευτεί ως ένα «σήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η μετοχή της Tesla γνώρισε «άλμα» άνω του 4%, ενώ της General Motors κέρδισε άνω του 1%, μετά την ανακοίνωση των αυτοκινητοβιομηχανιών ότι οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων της General Motors θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της Tesla στη Βόρεια Αμερική από το επόμενο έτος. Η μετοχή της Tesla κινείται ανοδικά για 11η συνεχόμενη ημέρα, κατέχοντας μάλιστα μία θέση μεταξύ των εταιρειών με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500.

Εμπορεύματα

Αποδυναμώθηκε ο χρυσός, αλλά διατήρησε τα κέρδη (ακόμα και ήπια) σε επίπεδο εβδομάδας. Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.977,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ για την εβδομάδα η τιμή του ενισχύθηκε κατά 0,4%. Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 24,41 δολάρια ανά ουγγιά, με την τιμή να είναι 2,8% πάνω για την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 3,9% στα 1.304,80 δολάρια ανά ουγγιά και 7% σε εβδομαδιαία βάση. Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου κατέγραψε πτώση 0,1% στα 1.012,80 δολάρια ανά ουγγιά, κερδίζοντας 0,9% στην εβδομάδα, ενώ ο χαλκός έκλεισε με απώλειες 0,2% στα 3,79 δολάρια η λίβρα, κερδίζοντας σχεδόν 1,7% σε επίπεδο εβδομάδας.

Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Παρασκευή καταγράφοντας απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα. To αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,12 δολάρια ή 1,6%, στα 70,17 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, οι τιμές με βάση το συμβόλαιο του πρώτου μήνα υποχώρησαν 2,2%. Το brent παράδοσης Αυγούστου έχασε 1,17 δολάρια ή 1,5%, στα 74,79 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία απώλεια 1,8%. Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε κατά σχεδόν 0,8% στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 3,7% την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,2% στα 2,36 δολάρια το γαλόνι, με οριακή αύξηση 0,2% στην εβδομάδα. Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 4,2% στα 2,25 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, περιορίζοντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 3,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Άλμα 35% την τελευταία εβδομάδα, καθώς οι κίνδυνοι του καλοκαιριού «παραμονεύουν»

Netflix: Άρχισε να αποδίδει το «κυνήγι» στους κοινούς κωδικούς - Μεγάλη αύξηση των συνδρομητών στις ΗΠΑ

JP Morgan: Το «κυνήγι» στο μοίρασμα κωδικών μπορεί να φέρει έως 6 δισ. δολάρια στην Netflix

gazzetta
gazzetta reader insider insider