Εκλογές στην Τουρκία: Σε χαμηλό 2 μηνών η λίρα έναντι του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκλογές στην Τουρκία: Σε χαμηλό 2 μηνών η λίρα έναντι του δολαρίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στην αγορά για τη στήριξη της λίρας υπολογίζονται κοντά στα 177 δισ. δολάρια για τους τελευταίους 16 μήνες.

Τελευταία ενημέρωση: 12:35

Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας έχουν ξεκινήσει τις παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος για τη στήριξη της λίρας, στον απόηχο των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μέχρι στιγμής οι παρεμβάσεις είναι περιορισμένες.

Πρόσκαιρα και εν αναμονή των εξελίξεων γύρω από το αποτέλεσμα των εκλογών, η ισοτιμία έφτασε τις 19,70 λίρες ανά 1 δολάριο, χαμηλό δύο μηνών.

Νωρίτερα και όταν το ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνει ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν πάνω από το 50% που χρειάζεται για την επικράτηση από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η λίρα υποχωρούσε 0,19%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στην αγορά για τη στήριξη της λίρας υπολογίζονται κοντά στα 177 δισ. δολάρια για τους τελευταίους 16 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εθνική Στρατηγική για τη Στέγη: Έρχονται Ενιαίος φορέας στεγαστικής πολιτικής, Γραφεία κοινωνικής μίσθωσης, πλαφόν στα ενοίκια

Η λίστα με τους σημαντικότερους λόγους αποχώρησης από μια θέση εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους

Παραγραφή φορολογικών υποθέσεων: «Γκαζώνει» ο ελεγκτικός μηχανισμός - Ποιοι θα λάβουν «κλήσεις»

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider