«Βουτιά» 2% για τον χρυσό - Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 6 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 2% για τον χρυσό - Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 6 εβδομάδων
Απώλειες άνω του 2% κατέγραψε η τιμή του χρυσού, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Απώλειες άνω του 2% κατέγραψε η τιμή του χρυσού, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων, μετά τα κέρδη της Δευτέρας που οδήγησαν προσωρινά το πολύτιμο μέταλλο πάνω από τα 2.000 δολάρια, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα (ενδοσυνεδριακά) του τελευταίου έτους.

Αυτό, καθώς οι ανησυχίες γύρω από τις τράπεζες εξασθενούν προσώρας και με τους επενδυτές να στρέφονται σε πιο ριψοκίνδυνες επιλογές, μετριάζοντας της ζήτηση για τον χρυσό.

Η τιμή του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 2,1% στα 1.941,10 ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου σημείωσε πτώση 1% στα 22,425 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του παλλαδίου, παραδόσεως Ιουνίου, έπεσε κατά 1,3% στα 1.383 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή της πλατίνας, παραδόσεως Απριλίου, διαμορφώθηκε 2% χαμηλότερα στα 976,70 δολάρια ανά ουγγιά, με την τιμή του χαλκού, παραδόσεως Μαΐου, να κερδίζει 1,1% φθάνοντας στα 3.994 δολάρια ανά λίβρα.

Χθες, η τιμή του χρυσού άγγιξες ενδοσυνεδριακά τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2022, αν και δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τα επίπεδα - ορόσημο των 2.000 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η προσοχή των επενδυτών μετατοπίζεται στην αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια, με την αγορά να αναμένει νέα αύξηση, παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν - λόγω της τραπεζικής κρίσης - για «φρένο» στη νομισματική σύσφιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διήμερο θετικό σερί στις ευρωαγορές, με «άλμα» κοντά στο 4% για τις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Επιμένει το τραπεζικό ράλι - Πάνω από τις 1.040 μονάδες ο ΓΔ

gazzetta
gazzetta reader insider insider