«Ηττημένο» το χρηματιστήριο του Κατάρ, εν μέσω του Μουντιάλ 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ηττημένο» το χρηματιστήριο του Κατάρ, εν μέσω του Μουντιάλ 
Οι αναλυτές αναμένουν μια κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα του Κατάρ αφότου παρέλθει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της FIFA που διεξάγεται στη χώρα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου

Το χρηματιστήριο του Κατάρ σημειώνει τη Δευτέρα απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021 εν μέσω της διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας (Qatar Exchange Index) έφτασε να χάνει έως 2% τη Δευτέρα, γράφοντας απώλειες κοντά στο 1% από την αρχή του 2022. Το αρνητικό κλίμα αποδίδεται στη νευρικότητα που έχουν προκαλέσει στις διεθνείς αγορές οι αναταραχές και οι αντιδράσεις για τα lockdown στην Κίνα, ενώ πιέσεις ασκούν και οι απώλειες στο πετρέλαιο, που «πληγώνουν» το -πλούσιο σε υδρογονάνθρακες- Κατάρ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές αναμένουν μια κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα του Κατάρ αφότου παρέλθει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της FIFA που διεξάγεται στη χώρα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Όπως υποστηρίζει η Sico, αναμένεται πτώση της οικονομικής δραστηριότητας ειδικότερα στους κλάδους της φιλοξενίας, των ακινήτων και σε άλλους τομείς των υπηρεσιών.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι προκλήσεις για την αποπληρωμή του κόστους που έχει πληρώσει το Κατάρ για το Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουντιάλ 2022: Η Κροατία έστειλε «σπίτι» του τον Καναδά

gazzetta
gazzetta reader insider insider