Χρηματιστήριο: Διορθώσεις μετά τις 5 ανοδικές συνεδριάσεις - Περιορίζονται οι πιέσεις

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διορθώσεις μετά τις 5 ανοδικές συνεδριάσεις - Περιορίζονται οι πιέσεις
Mετά από το μίνι ράλι του τραπεζικού κλάδου, σήμερα κινείται σε αρνητικό έδαφος.

Τελευταία ενημέρωση 15:25

Διορθωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, μία μόλις ημέρα μετά από τα κέρδη 1,48% για τον γενικό δείκτη, και το μίνι ράλι του τραπεζικού κλάδου, ενώ ο στόχος των 930 μονάδων απομακρύνεται διολισθαίνοντας κάτω από τις 920 μονάδες.

Η λεωφόρος Αθηνών δείχνει να συγχρονίζεται με το επιφυλακτικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, καθώς το «καύσιμο» των πρακτικών της Fed που έδωσε ώθηση αυτή την εβδομάδα με πέντε ανοδικές συνεδριάσεις, φαίνεται να εξισορροπείται προς το τέλος της, ενώ και σε εγχώριο επίπεδο οι Έλληνες επενδυτές δείχνουν διάθεση να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, στην κίνηση στα ταμπλό ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,16% στις 918,28 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να χάνει 0,22% και τον Mid Cap να ενισχύεται 0,10%. Στους κλαδικούς δείκτες, ο τομέας των Πρώτων Υλών «γράφει» τα μεγαλύτερα κέρδη με 1,45% ενώ την μεγαλύτερη πτώση σημειώνει το Εμπόριο με 0,91%. Οι Τράπεζες υποχωρούν 0,50%.

Στο ταμπλό του Large Cap, οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο είναι Βιοχάλκο με 2,32% και Μυτιληναίος 1,26% και ακολουθεί ο Ελλάκτωρ με 0,83%, ενώ στον αντίποδα μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Marfin με -2,24%, Τέρνα Ενεργειακή -0,89% και ΟΠΑΠ με -0,84%.

Πτωτικά κινούνται 52 μετοχές, 56 πτωτικά και 10 μένουν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας για φυσικό αέριο: «Δεν υπάρχει χρόνος - Λύση άμεσα με ρεαλιστικό πλαφόν»

Ρεύμα: Στα 22,1 λεπτά του ευρώ ανά KWh η επιδότηση Δεκεμβρίου

Lamda - Ελληνικό: Τα έσοδα, τα συμβόλαια στις κατοικίες και οι εμπορικές αναπτύξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider