Σε υψηλό 3 μηνών ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε υψηλό 3 μηνών ο χρυσός
Σε νέα υψηλά το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός τη Δευτέρα σκαρφάλωσε στο υψηλότερο σημείο του από τον Αύγουστο, με τους επενδυτές να στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο εν μέσω των ζοφερών προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και των κινδύνων ύφεσης.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας τα 1.776,90 δολάρια η ουγγιά στην Comex, στην καλύτερη επίδοσή του από τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου SIZ22 ενισχύθηκε 2,1%, στα 22,113 δολάρια ανά ουγγιά, υψηλό από τον Ιούνιο. Το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου ανέβηκε +0,6%, στα 2.039,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 0,5% στα 1.033 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 2% στα 3,8335 δολάρια ανά λίβρα.

«Η άνοδος στις τιμές των συμβολαίων του χρυσού οφείλεται στο γεγονός πως οι επενδυτές εκφράζουν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες τους για την αμερικανική οικονομία και ποντάρουν στο πολύτιμο μέταλλο» σύμφωνα με τον Άντριαν Ας, διευθυντή έρευνας στο BullionVault.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τόσο κοστίζει το γιοτ του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην Καλαμάτα

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider