Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον OPEC+
Στην ανάγκη της μεγαλύτερης απεξάρτησης των ΗΠΑ από τον OPEC+, εστιάζει ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ πρέπει να εξαρτώνται λιγότερο από τον OPEC+ και τους ξένους παραγωγούς πετρελαίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Τα λόγια του Αμερικανού αξιωματούχου, έρχονται μετά την συμφωνία του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών την Τετάρτη, για τις μεγαλύτερες περικοπές παραγωγής από την έναρξη της COVID-19.

Κατά τη συνεδρίαση του στη Βιέννη της Αυστρίας που ολοκληρώθηκε, τα μέλη του OPEC+ φαίνεται πως κατέληξαν σε μια μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως μετέδωσε το Reuters. Η μείωση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο.

Η μείωση της παραγωγής είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει ο OPEC+ από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού το 2020 και την περικοπή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όταν τα lockdown είχαν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη ζήτηση πετρελαίου διεθνώς.

Ο Κίρμπι είπε επίσης στο Fox News ότι οι περικοπές σήμαιναν ότι ο OPEC+ «προσάρμοζε (τους) αριθμούς λίγο κάτω» μετά την αύξηση της παραγωγής το καλοκαίρι.

«Ο OPEC+ είπε στον κόσμο ότι παράγει τρεισήμισι εκατομμύρια βαρέλια περισσότερα από αυτά που δηλώνει στην πραγματικότητα. Επομένως, κατά κάποιο τρόπο αυτή η ανακοινωθείσα μείωση πραγματικά τους φέρνει ξανά σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με την πραγματική παραγωγή» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 16 ετών τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Με ηπιότερο ρυθμό η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο 

Σε χαμηλό 15 μηνών το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider