Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο - Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και Coca Cola

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο - Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και Coca Cola
«Σβήνεται» η χθεσινή υπεραπόδοση των τραπεζών. Ισχυρές πιέσεις σε Coca Cola κυρίως από τη μεριά του Λονδίνου.

Τελευταία ενημέρωση 13:00

«Φως στην άκρη του τούνελ» δε διαφαίνεται για τους επενδυτές που αναζητούν κάποιο asset class για να ρίξουν κεφάλαια προκειμένουν τα μην τους τα «σιγοτρώει» ο πληθωρισμός.

Μετά τα ταραχώδη γεγονότα των τελευταίων ημερών, η μεταβλητότητα της αγοράς παρέμεινε πολύ υψηλή το τελευταία 24ωρο, με πολλούς αρνητικούς τίτλους ειδήσεων να κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση. Στην Ευρώπη, όπως σημειώνει η Deutsche Bank, «λάβαμε μια νέα υπενθύμιση για την ενεργειακή κατάσταση μετά τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, ενώ η Gazprom προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις στην ουκρανική Naftogaz θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ροές από τη Ρωσία». Ένα πραγματικά εφιαλτικό σενάριο είναι εάν οι απόπειρες δολιοφθοράς όπως υπογραμμίζουν Γερμανοί και άλλοι ξένοι αξιωματούχοι επεκταθούν και σε άλλους αγωγούς. Πράγματι, το Bloomberg ανέφερε ότι η Νορβηγία προσπαθούσε να αυξήσει την ασφάλεια γύρω από τις δικές της υποδομές. Ωστόσο, αυτοί οι αγωγοί και σωλήνες είναι μεγάλοι και επομένως θα χρειαζόταν μια τεράστια προσπάθεια για την προστασία όλων.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες των επενδυτών γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ελάχιστα σημάδια υποχώρησης, με την απόδοση του 30ετούς gilt να ξεπερνά το 5% στο trading για πρώτη φορά από το 2002. «Και παρόλο που έχουμε κάποιες καλύτερες από τις αναμενόμενες ανακοινώσεις δεδομένων από τις ΗΠΑ, θεωρήθηκε επίσης ότι έδιναν στη Fed περισσότερο χώρο για να διατηρήσει τις αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες, εντείνοντας τους φόβους ότι τα «γεράκια» έχουν ακόμα πολλά «φάρμακα» να προσφέρουν».

Το κλίμα στο ΧΑ όπως και στις άλλες διεθνείς αγορές παραμένει τεταμένο παρά τις όποιες πρόσκαιρες ανοδικές αντιδράσεις. Ζητούμενο λοιπόν το αν οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν μια περαιτέρω δυναμική, κάτι που δε φαίνεται ορατό, ώστε να λάβει γραμμή και το ΧΑ.

Χθες, να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 798,41 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,72%, με τον τζίρο να ενισχύεται ελαφρώς στα 61,77 εκατ. ευρώ. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 876 μονάδες, με σημεία στήριξης τις 779 και τις 772 μονάδες και σημεία αντίστασης τις 823 και 830 μονάδες.

Την Τετάρτη, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,88% στις 783,42 μονάδες, με τους επενδυτές να αποκομίζουν μέρος των χθεσινών κερδών και να προχωρούν σε περαιτέρω κλείσιμο θέσεων.

Ισχυρές απώλειες στις τράπεζες που χθες υπεραπέδωσαν με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 5,78% στα 1,0435 ευρώ, την Eurobank στο -4,45% και τα 0,841 ευρώ, την ΕΤΕ στο -2,91% και τα 3 ευρώ και την Alpha Bank στο -3,68% και τα 0,8158 ευρώ.

Την αγορά προς τα κάτω σπρώχνει κατά κύριο λόγο και η ΕΕΕ που διολισθαίνει κατά 5,67% στα 20,80 ευρώ κύριως λόγω των πιέσεων που περνάνε στο Λονδίνο.

Αντέχουν κάπως ΟΠΑΠ, Jumbo (0,07%) και ΟΤΕ (0,35%), ενώ πωλητές βγαίνουν σε ΔΕΗ (-2,07%), Μυτιληναίος (-2,19%) και Viohalco (-1,45%).

Εντείνονται οι πιέσεις σε Aegean, ΕΥΔΑΠ, Lamda ενώ ολοένα και περισσότεροι τίτλοι χτυπούν χαμηλά 52 εβδομάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντικρουόμενα μηνύματα από Goldman Sachs - JP Morgan για τις μετοχές - Συνέχεια στην πτώση ή ευκαιρίες εισόδου

Φιωτάκης (Barclays): Στο έλεος της Τράπεζας της Αγγλίας η λίρα - Τι αναμένεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider