Σε χαμηλό μήνα το ευρώ έναντι του δολαρίου - Αναζωπύρωση των ανησυχιών για ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό μήνα το ευρώ έναντι του δολαρίου - Αναζωπύρωση των ανησυχιών για ύφεση
Μετά από την άνοδο ρεκόρ στις τιμές παραγωγού της Γερμανίας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Ιουλίου βρέθηκε το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,05% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0093 δολάρια ανά 1 ευρώ. Νωρίτερα, το ευρώ έφτασε να υποχωρεί στα 1,0070 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο του από τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο βασικός λόγος για το χαμηλό μήνα είναι τα στοιχεία από τη Γερμανία, με τις τιμές παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να φτάνουν σε ιστορικό υψηλό για τον Ιούλιο.

Αυτό ανανέωσε τους φόβους για την εκδήλωση ύφεσης στην Ευρωζώνη και ενίσχυσε τους προβληματισμούς για τη δύσκολη απόφαση που έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αύξηση των βασικών επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο, με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία που «τρέχει» με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών (στο 8,9% για τον Ιούλιο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό το καταναλωτικό κλίμα - Μικρή άνοδος στις λιανικές πωλήσεις

Ether: Τριπλάσιο ράλι σε σχέση με το bitcoin, ξεπέρασε το 100%

gazzetta
gazzetta reader insider insider