Στο 9,7% οι εβδομαδιαίες απώλειες του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 9,7% οι εβδομαδιαίες απώλειες του πετρελαίου
Το πετρέλαιο δεν κατάφερε να βάλει θετικό πρόσημο στην εβδομαδιαία επίδοση.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το πετρέλαιο, όμως δεν κατάφερε να βάλει θετικό πρόσημο στην εβδομαδιαία επίδοση με φόντο την ανησυχία των επενδυτών για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση, που δεν περιορίστηκε μετά την ανακοίνωση των δεδομένων για την απασχόληση, τον Ιούλιο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το West Intermediate Texas παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 47 σεντς ή 0,5%, στα 89,01 δολάρια το βαρέλι, αν και σε εβδομάδιαία βάση οι απώλειες έφτασαν στο 9,7%.

Το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 80 σεντς ή 0,9%, στα 94,92 δολάρια το βαρέλι στη σημερινή συνεδρίαση, όμως έχασε 8,7% στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τον πιθανό αντίκτυπο μιας οικονομικής επιβράδυνσης στη ζήτηση του πετρελαίου, μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Τράπεζα της Αγγλίας χθες και την προειδοποίηση ότι αναμένεται μακρά ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και εντός του έτους.

«Οι επενδυτές ανησυχούν πλέον λιγότερο για ζητήματα προσφοράς που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και εστιάζουν στις μετρήσεις που δείχνουν επιδείνωση της ζήτησης εν μέσω όλο και περισσότερων εκτιμήσεων που κάνουν λόγο για ύφεση. Με τη ζήτηση της βενζίνης στις ΗΠΑ να βρίσκεται σήμερα 9% κάτω από τα περσινά επίπεδα και ακόμη χαμηλότερα από το καλοκαίρι του 2020, είναι σαφές ότι οι τιμές πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι δεν είναι βιώσιμες», παρατήρησαν αναλυτές της Sevens Report Research.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχώρησε από το χθεσινό υψηλό επίπεδο μήνα ο χρυσός

Καύσιμα: Δεν λέει να πέσει η τιμή παρά την πτώση στο πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider