Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με την προσοχή στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με την προσοχή στην Fed
Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Εν μέσω πιέσεων βρέθηκε η Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για την αμερικανική αγορά εργασίας, εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων των μεγάλων εισηγμένων στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,26% ή 85,31 μονάδες στις 32.727 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% ή 3,74 μονάδες στις 4.151 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,41% ή 52,42 μονάδες στις 12.720 μονάδες.

Αγορά εργασίας και Fed

Η προσοχή των επενδυτών, εν μέσω της ήπιας συναλλαγματικής κίνησης λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, βρίσκεται στα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και στο κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας κατά τον Ιούλιο, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στο κατά πόσο η αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed, που συνεπάγεται την άνοδο του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις, επηρέασε τις προσλήψεις των Αμερικανών εργοδοτών.

Παράλληλα, τα στοιχεία θα δώσουν «σημάδια» για το εάν η τράπεζα θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της από τον Σεπτέμβριο με τον τρέχοντα ρυθμό ή εάν θα «αφήσει το γκάζι» στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, υπό τον φόβο της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επικεφαλής του παραρτήματος της ομοσπονδιακής τράπεζας στο Κλίβελαντ, Λοτέρα Μέστερ, τόνισε πως οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και τόνισε ότι η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να επιβραδυνθούν η ζήτηση και ο πληθωρισμός.

Η ίδια υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Μάκρο

Μικρή αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκαν σε 260.000 έναντι 256.000 την προηγούμενη εβδομάδα, με τα στοιχεία να κινούνται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε σε 79,6 δισ. δολάρια έναντι 85,5 δισ. τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 80 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια θετικά οι ευρωαγορές, μετά από τα επιτόκια και τις δυσοίωνες προβλέψεις της BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider