Wall Street: Κέρδη 6% για τον Ιούλιο ο DJ - S&P 500 και Nasdaq είχαν τον καλύτερο μήνα από το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη 6% για τον Ιούλιο ο DJ - S&P 500 και Nasdaq είχαν τον καλύτερο μήνα από το 2020
Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στις ΗΠΑ, με την η Wall Street να κλείνει τόσο την βδομάδα, όσο και τον μήνα σε θετικό επίπεδο.

Συνεχίστηκε το ανοδικό ράλι, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής στις ΗΠΑ, με την η Wall Street να κλείνει τόσο την βδομάδα, όσο και τον μήνα σε θετικό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση των ισχυρών αποτελεσμάτων στον τεχνολογικό κλάδο και προσπέρασαν τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και το περιβάλλον ύφεσης.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,97% ή 315,50 μονάδες στις 32.845 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,42% ή 57,86 μονάδες στις 4.130 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,88% ή 228,10 μονάδες στις 12.390 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη, με τον Dow «πάνω» κατά 3%, την ώρα που ο S&P 500 και ο Nasdaq κέρδισαν 4,3% και 4,7%, αντίστοιχα.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και για τα μηνιαία κέρδη, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν τον καλύτερο μήνα της χρονιάς. Συγκεκριμένα, ο Dow είχε κέρδη 6% για τον Ιούλιο, την καλύτερη απόδοση του από τον Μάρτιο του 2021. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 8,8% και ο Nasdaq - παρότι βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο bear market, είχε άνοδο άνω του 12%. Μάλιστα, και οι δύο δείκτες είχαν τον καλύτερο μήνα από τον Νοέμβριο του 2020.

Να θυμίσουμε πως τους προηγούμενους έξι μήνες οι μετοχές είχαν πέσει σε bear market επίπεδα, όμως το κλίμα στην αγορά αντιστράφηκε, καθώς οι φόβοι των επενδυτών άρχισαν να εξασθενούν σχετικά με τον επιθετικό ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Εμπορεύματα

Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο τη συνεδρίαση της Παρασκευής και την εβδομάδα, όμως ο «μαύρος χρυσός» σημείωσε απώλειες σε επίπεδο μήνα, καθώς οι ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ κρατούν χαμηλές τις προσδοκίες για τη ζήτηση της ενέργειας.

Το αμερικανικό WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου προσέθεσε 2,2 δολάρια ή 2,3% κλείνοντας κοντά στα 98,62 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του σημείωσε άλμα 4,1%. Ενώ σε επίπεδο μήνα ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με συνολικές απώλειες 6,8%.

Η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα είναι «λιγότερο επιθετική» στην αύξηση των επιτοκίων, όμως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δεν κατάφεραν να κερδίσουν το «στοίχημα» του μήνα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο χρυσού Δεκεμβρίου αυξήθηκε 12,60 δολάρια ή 0,7%, στα 1.781,80 δολάρια η ουγγιά. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, ο χρυσός ανέβηκε σχεδόν 3,2% για την εβδομάδα, αλλά έχασε 1,4% για τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομαδιαία κέρδη για τον χρυσό με φόντο την Fed αλλά «έχασε» στον μήνα

Πετρέλαιο: Κέρδη 4,1% στο WTI για την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider