Ευρώ: Σε ιστορικό ναδίρ η ισοτιμία με το ελβετικό φράγκο - Πτώση στα 80 σεντ του δολαρίου «βλέπει» η EDL Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώ: Σε ιστορικό ναδίρ η ισοτιμία με το ελβετικό φράγκο - Πτώση στα 80 σεντ του δολαρίου «βλέπει» η EDL Capital
οικονομία
Καθώς οι τιμές φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ να ξεπερνούν τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για πρώτη φορά από τις 9 Μαρτίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών υποχώρησε το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου στην αγορά συναλλάγματος, με το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης να συνεχίζει να δέχεται πιέσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκαλούν οι μειωμένες ροές αερίου από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το ευρώ έφτασε να χάνει άνω του 1% έναντι του ελβετικού νομίσματος, με την ισοτιμία να φτάσει στο 1 ευρώ ανά 0,9743 φράγκο, το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Παράλληλα, η EDL Capital αναμένει πως το ευρώ θα συνεχίσει να πέφτει έναντι του αμερικανικού δολαρίου, προβλέποντας πως η ισοτιμία θα φτάσει στο 1 ευρώ ανά 0,80 σεντ.

Η πτώση του ευρώ έρχεται εν μέσω της ραγδαίας ανόδου των τιμών αερίου στην Ευρώπη, με τις τιμές στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ να ξεπερνούν τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για πρώτη φορά από τις 9 Μαρτίου, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Ευέλικτη συμφωνία για μείωση της χρήσης φυσικού αερίου κατά 15%

gazzetta
gazzetta reader insider insider