Η ΕΚΤ έφερε πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - Η παραίτηση Ντράγκι «ρίχνει» τον ιταλικό δείκτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΚΤ έφερε πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές - Η παραίτηση Ντράγκι «ρίχνει» τον ιταλικό δείκτη
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, με την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι και το «επόμενο βήμα» των πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να είχαν αντίκτυπο στην κίνηση των δεικτών, σε πρώτη φάση. 

Τελευταία ενημέρωση: 16:33

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Με μια αναμενόμενη... έκπληξη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,5% μπαίνοντας στον «χορό» των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση μετά από περίπου 11 χρόνια και έρχεται ως απάντηση στον καλπάζοντα πληθωρισμό που έχουν πυροδοτήσει οι υψηλές τιμές ενέργειας.

Παράλληλα, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, με την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι και το «επόμενο βήμα» των πρόωρων εκλογών ρίχνουν τον ιταλικό δείκτη κοντά στο 2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,39% στις 420,86 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες πλησίασαν το 0,4%.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 1,15% στις 13.129 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,23% στις 6.170 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE χάνει 0,73% στις 7.210 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,44% στις 7.993 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 1,75% στις 20.975 μονάδες.

Στην επικαιρότητα της Ευρώπης κυριαρχεί η είδηση πως η Ρωσία ξεκίνησε να στέλνει εκ νέου φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της, Nord Stream, μετά από μια διακοπή 10 ημερών για λόγους συντήρησης, ανέφερε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ και Ευρώ σε κρίσιμο «τεστ αντοχής» από την ιταλική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider