Wall Street: «Μαζεύτηκαν» οι αρχικές απώλειες - Ισχυρά κέρδη για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μαζεύτηκαν» οι αρχικές απώλειες - Ισχυρά κέρδη για Nasdaq
«Η αμερικανική αγορά τιμολογεί μια επιβράδυνση, και τιμολογεί επίσης το γεγονός ότι η Fed είναι αναγκασμένη να αυξήσει τα επιτόκια έως την επιβράδυνση», σχολίασε στο CNBC o οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Τελευταία ενημέρωση 22:13

Περιορίστηκαν ενδοσυνεδριακά οι απώλειες στους δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq μάλιστα να κερδίζει έως και 150 μονάδες, την στιγμή που οι φόβοι για την επιβράδυνση της οικονομίας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές.

Έχοντας, την Πέμπτη, βγει από ένα από τα χειρότερα πρώτα εξάμηνα των τελευταίων δεκαετιών, το αμερικανικό χρηματιστήριο έβγαλε «αντίδραση» την Παρασκευή με κέρδη 320 μονάδων για τον Dow Jones. Ωστόσο, η τριήμερη ανάπαυλα, λόγω της επετείου της αμερικανικής ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, δεν φαίνεται να ευνόησε το επενδυτικό κλίμα, με τα «σύννεφα» να μαζεύονται πάλι πάνω από την χρηματιστηριακή αγορά.

«Η αμερικανική αγορά τιμολογεί μια επιβράδυνση, και τιμολογεί επίσης το γεγονός ότι η Fed είναι αναγκασμένη να αυξήσει τα επιτόκια έως την επιβράδυνση», σχολίασε στο CNBC o οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Στο μεταξύ, οι ανησυχίες για την μακροοικονομική κατάσταση του κόσμου, οδήγησαν την Αμερικανίδα υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιού Χε. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τα ζητήματα για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως ανέφερε το Reuters, το Πεκίνο υποστηρίζει πως στη συζήτηση έγινε λόγος για την παγκόσμια τροφοδοτική αλυσίδα και συμφωνήθηκε η θέληση ΗΠΑ και Κίνας για τη σταθερή τροφοδοσία τροφίμων ανά τον κόσμο.

H δυσμενής συνθήκη «ρίχνει την σκιά της» και σε άλλες αγορές, όπως των κρυπτονομισμάτων. Το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin υποχωρεί 2,20% στα 19.368 δολάρια, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφε τη Δευτέρα και μη μπορώντας για μια ακόμα μέρα να διασπάσει τα επίπεδα των 20.000 δολαρίων. Το δημοφιλέστερο crypto του κόσμου βρίσκεται, προς ώρας, μακριά από τη «βουτιά» στα μέσα Ιουνίου, που έφτασε την τιμή του στα 18.000 δολάρια, αλλά και ακόμα μακρύτερα από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου του 2021, όταν είχε φτάσει στην «πόρτα» των 69.000 δολαρίων. Από τότε μέχρι σήμερα, το bitcoin έχει απωλέσει το 1/3 της αξίας του.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 231 μονάδων ή 0,74%, στις 30.862 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,20% στις 3.818 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,31% ή 144 μονάδες στις 11.270 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επικοινωνία Γέλεν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας - Στο επίκεντρο η επάρκεια τροφίμων

Crypto: Το bitcoin «παλεύει» για τα 20.000 δολάρια - Η Nexo προσπαθεί να αγοράζει την «παγωμένη» Vauld

gazzetta
gazzetta reader insider insider