Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ
Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των επιθετικών κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών για τη μείωση του πληθωρισμού εξακολουθούν να σκιάζουν τις διεθνείς αγορές.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο η άνοδος να εντυπωσιάζει τους επενδυτές, καθώς οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των επιθετικών κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών για τη μείωση του πληθωρισμού εξακολουθούν να σκιάζουν τις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε κέρδη 0,27% κλείνοντας στις 416,19 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει να ενισχύεται ακόμα και πάνω από 1%, με τον πετρελαϊκό κλάδο να κερδίζει 2%, ενώ απώλειες 1,5% κατέγραψε ο τεχνολογικός τομέας. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 3.548,15 μονάδες, με άνοδο 0,26%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 13.231 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40, που έκλεισε στις 6.086 μονάδες, με άνοδο 0,64%.

Κέρδη 0,9% και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE 100 να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 7.323 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 22.101 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,91% στις 8,317 μονάδες.

Στο ταμπλό των συνεδριάσεων, ισχυρά κέρδη 6,5% σημείωσε ο τίτλος της βρετανικής Rolls-Royce, ενώ άνοδο της τάξης του 2,4% σημείωσε και η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας που σύναψε με την Atos, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής.

Στον αντίποδα, «βουτιά» 15% σημείωσε η βρετανική fintech Wise, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το σύνολο της χρήσης του 2021.

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διολίσθησε ο πρόδρομος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η GfK για τη Γερμανία τον Ιούλιο, εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπεσε στις -27,4 μονάδες για τον Ιούλιο έναντι των -26 μονάδων τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -27,3 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά δεν είναι «καλά νέα» από την κα Λαγκάρντ

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Καμία συνάντηση με τους Έλληνες, «μέχρι να συνέλθουν»

Συνεχής μεταβλητότητα και οριακά κέρδη για το Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider