Τουρκία: «Άλμα» 8% για τη λίρα μετά τα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: «Άλμα» 8% για τη λίρα μετά τα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης
Ισχυρά κέρδη καταγράφει την Δευτέρα η τουρκική λίρα, με το εθνικό νόμισμα της γειτονικής χώρας να συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης που ξεκίνησε μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει την Δευτέρα η τουρκική λίρα, με το εθνικό νόμισμα της γειτονικής χώρας να συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης που ξεκίνησε μέσα στο σαββατοκύριακο, αφού η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που στοχεύουν στην στήριξή του.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) η ισοτιμία λίρας-δολαρίου διαμορφωνόταν στις 16,72 λίρες σημειώνοντας κέρδη άνω του 1,5%, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και στις 16,09 λίρες. Aπό την Παρασκευή η άνοδός της έναντι του δολαρίου ξεπερνά το 8%.

Σύμφωνα με το Reuters, το τουρκικό νόμισμα εμφανίζεται να επωφελείται σημαντικά από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν και τον περιορισμό των εμπορικών δανείων σε λίρες για δάνεια επιχειρήσεων εάν κατέχουν περισσότερα από 15 εκατ. λίρες (890.000 δολάρια) σε ξένο νόμισμα και εάν το ποσό υπερβεί το 10% των συνολικών assets ή των ετήσιων πωλήσεων.

Όπως τονίζεται, ο περιορισμός των εμπορικών δανείων σε λίρες για δάνεια επιχειρήσεων αποτελεί μία από τις πιο «ακραίες» μορφές στήριξης της λίρας, χωρίς η Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Αθέτησε πληρωμή τόκων σε ξένο νόμισμα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα

Ρεύμα: Αλαλούμ στη λιανική «βλέπουν» προμηθευτές με τα νέα τιμολόγια από Αύγουστο

JYSK: Έφτασε τα 50 καταστήματα στην Ελλάδα – Τα επόμενα σχέδια