Αλμα κοντά στις 700 μονάδες ο DJ - Η Wall προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλμα κοντά στις 700 μονάδες ο DJ - Η Wall προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί
Οι επενδυτές ελπίζουν πως θα αλλάξουν το κλίμα, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό του έτους με κέρδη.

Τελευταία ενημέρωση: 22:15

Θετικό πρόσημο έχουν οι τρεις μεγάλοι δείκτες της Wall Street, καθώς οδεύουν προς το κλείσιμο της εβδομάδας. Οι επενδυτές ελπίζουν πως θα σπάσουν το πτωτικό σερί των τελευταίων τριών εβδομάδων και να αλλάξουν το κλίμα ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό του έτους με κέρδη.

Στο ταμπλό ο Dow Jones ενισχύεται 699,13 μονάδες ή 2,28% στις 31.376 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 97,58 μονάδες ή 2,58% στις 3.893 μονάδες και ο Nasdaq ανεβαίνει 300,15 ή 2,68% στις 11.533 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο S&P 500 είναι πάνω 4%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 5% και ο Dow Jones βρίσκεται 3% ψηλότερα, μέχρι στγμής. Και οι τρεις δείκτες δείχνουν σε θέση να «σπάσουν» το αρνητικό σερί που έχει διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς η αγορά δείχνει να έχει βρει μια κάποια σταθερότητα αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Η μεταβλητότητα στην Wall Street ενδεχομένως να είναι αυξημένη σήμερα, καθώς ο FTSE Russell ολοκληρώνει την ετήσια εξισορρόπηση, αλλάζοντας τη δομή δεικτών που περιλαμβάνουν τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι ημέρες εξισορρόπησης συνοδεύονται συνήθως από μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων αλλαγών θα είναι η προσθήκη τεχνολογικών εταιρειών όπως η Meta και η Netflix στον Russell 1000 μετά την «βύθιση» των μετοχών τους φέτος. Μέχρι στιγμής, οι μετοχές της Meta και της Netflix κερδίζουν 5,80% και 4,30%, αντίστοιχα.

Η αγωνία για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια

Χθες ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε τη δυσκολία που έχει το έργο της Fed για μείωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία χωρίς να πληγεί η ανάπτυξη στη χώρα.

Σήμερα, το μέλος της τράπεζας και επικεφαλής της Fed του Σαιντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ υπογράμμισε την ανάγκη για επιτάχυνση των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ώστε να υποχωρήσει ο υψηλός πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία.

Να θυμίσουμε πως η Fed προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη από το 1994, στο 1,5%-1,75%.

Μακρο

Άνοδος 10,7% καταγράφηκε στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Μάιο στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 696.000 σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, σε σχέση με τα αναθεωρημένα 629.000 τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα, τα δεδομένα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τη μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης δείχνει πως οι καταναλωτές αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού κατά ετήσιο ρυθμό 5,3%, από τον τέλος του Ιουνίου.

Την ίδια ώρα η συνολική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Ιούνιο, σημείωσε «βουτιά» στο ιστορικό χαμηλό των 50 μονάδων, με φόντο την ανησυχία των καταναλωτών για τον πληθωρισμό και τις τιμές της βενζίνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων από το blockchain Horizon

ΗΠΑ: Άνοδος 10,7% στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Μάιο

ΗΠΑ: «Βουτιά» στο ιστορικό χαμηλό των 50 μονάδων η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider