Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 120 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 120 δολάρια
Με μικρή πτώση έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου.

Με μικρή πτώση έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας κάτω από το «φράγμα» των 120 δολαρίων όπου είχαν φτάσει προσωρινά μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών για τις εξαγωγές σε Ασία και Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 118,5 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας ήπιες απώλειες 0,3% ή 0,37 δολαρίων/βαρέλι, παρά το γεγονός πως μέσα στην ημέρα είχε βρεθεί ακόμα και πάνω από τα 121 δολάρια.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, παραδόσεως Αυγούστου, το οποίο διαμορφώθηκε στα 119,51 δολάρια/βαρέλι, με πτώση 0,2% ή 21 σεντς/βαρέλι.

H Citi αύξησε τις προβλέψεις της για τις τιμές

Υπό αυτές τις συνθήκες Citi Research αύξησε τη Δευτέρα τις τριμηνιαίες προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου για φέτος και τη μέση ετήσια προοπτική για το 2023, επειδή η πρόσθετη προσφορά από το Ιράν θα έρθει με καθυστέρηση πιέζοντας ακόμη περισσότερο μια ήδη στενή αγορά.

Επικαλούμενη τη στενότητα της αγοράς, η Citi αύξησε την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 κατά 14 δολάρια σε 113 δολάρια το βαρέλι και τις τιμές του τρίτου και τέταρτου τριμήνου κατά 12 δολάρια, στα 99 και 85 δολάρια, αντίστοιχα. Η τράπεζα εκτιμά ότι το Brent θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 75 δολάρια το βαρέλι το 2023, αναθεωρημένο υψηλότερα κατά 16 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις από το «φλερτ» του Brent με τα 120 δολάρια – Παρεμβάσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέες απώλειες για τον χρυσό μετά το «ξεπούλημα» της Παρασκευής

Μητσοτάκης: Οι αυταρχικοί ηγέτες να σταματήσουν να καταπατούν τα σύνορα των γειτόνων τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider