Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου προβλέπει ο μεγαλύτερος fund manager της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου προβλέπει ο μεγαλύτερος fund manager της Ευρώπης
Ο Vincent Mortier, επικεφαλής επενδύσεων της Amundi, είπε στους FT ότι τι ευρώ θα μπορούσε να εξισωθεί με το δολάριο μέσα στο διάστημα των επόμενων έξι μηνών.

Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου προβλέπει ο μεγαλύτερος fund manager της Ευρώπης.

Ο Vincent Mortier, επικεφαλής επενδύσεων της Amundi, είπε στους FT ότι τι ευρώ θα μπορούσε να εξισωθεί με το δολάριο μέσα στο διάστημα των επόμενων έξι μηνών. Το ευρώ διαπραγματεύεται πάνω από το δολάριο από το 2002. (Ο επίσημος στόχος της Amundi, που δημοσιοποιήθηκε στην αρχή του μήνα, έχει τον λιγότερο ελκυστικό στόχο των 1,02 δολαρίων ανά ευρώ)

Αυτή την ώρα το ευρώ «αλλάζει χέρια» στα 1,0547 δολάρια, έχοντας απωλέσει το 7% της αξίας του από την αρχή του έτους.

«Είμαστε αντιμέτωποι με την προοπτική χαμηλότερης ανάπτυξης ή ακόμη και ύφεσης στην Ευρωζώνη», σημείωσε ο Mortier.

Η πρόβλεψή του έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ολοένα και περισσότερο προς Ιούλιο ως τον χρόνο για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde ήταν η τελευταία που υιοθέτησε αυτή την άποψη, καθώς είπε πως μια αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να έρθει μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη διακοπή των αγορών ομολόγων, την οποία αναμένει στην αρχή του τρίτου τριμήνου. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει για τα επιτόκια στις 21 Ιουλίου.

Η ΕΚΤ έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες κεντρικές τράπεζες ως προς την αύξηση των επιτοκίων, καθώς το επιτόκιό της είναι ακόμη σε αρνητικό έδαφος. Ο Mortier είπε στους FT πως η ΕΚΤ θα μπορεί να προχωρήσει σε δύο αυξήσεις για να φτάσει το επιτόκιο βάσης στο μηδέν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου αρχίζουν να «βλέπουν» τα hedge funds

gazzetta
gazzetta reader insider insider