Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με την επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί την αναζωπύρωση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με την επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί την αναζωπύρωση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε απώλειες 0,77% και διαμορφώθηκε στις 456,28 μονάδες, με τον ασφαλιστικό κλάδο να οδηγεί την πτώση, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισε μόνο ο ενεργειακός τομέας. Ο Eurostoxx 50 έχασε 0,43% στις 3.832,23.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 14.153 μονάδες, με οριακές απώλειες της τάξης του 0,07%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,83% στις 6.534 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,2% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που έκλεισε στις 7.601 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 24.624 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,96%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.694 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,05%.

Στο ταμπλό των συνεδριάσεων, ισχυρά κέρδη άνω του 7% σημείωσε η ελβετική τεχνολογική εταιρεία Temenos, ενώ η επίσης ελβετική Swiss Re υποχώρησε κατά 7,6%.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2022, μειώνοντας την πρόβλεψη της για επιτάχυνση του ΑΕΠ στο 3,2% από 4,1% προηγουμένως.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εκτιμά πως οι αναπτυξιακές προοπτικές για το 2022 έχουν υποχωρήσει στο 3,6%, χαμηλότερα κατά 0,8% σε σχέση με την πρόβλεψη του Ιανουαρίου, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναμένεται να έχει έναν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρά κέρδη στην Wall Street με «οδηγό» τις επιδόσεις των εισηγμένων

Χρηματιστήριο: Πού πόνταραν οι αγοραστές για την επιστροφή στις 925 μονάδες

ΔΝΤ: Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές από τον πόλεμο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider