Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο
Το ενδιαφέρον στα επιχειρηματικά αποτελέσματα του α' τριμήνου από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Τελευταία ενημέρωση 19.02

Με νευρικότητα κινείται η Wall Street, καθώς το κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχει σημαδευτεί από τους προβληματισμούς για τις επιλογές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 257 μονάδες ή 0,75% στις 34.841 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,27% στις 4.512 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,47% ή 66 μονάδες στις 13.831 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι αναποφάσιστοι για τις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο της καταπολέμησης των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας έδειξαν πως η Fed σκέφτεται επιθετική «στροφή» στην υποστηρικτική πολιτική που είχε μέχρι τις αρχές του 2022, ώστε να αντιμετωπίσει την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας.

Σημαντική ένδειξη για τους παραπάνω κινδύνους θα δώσουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα του α' τριμήνου, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζας να ξεκινούν τις σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως το επιφυλακτικό κλίμα στην Wall Street αποδίδεται και στην αγορά των ομολόγων, με το αμερικανικό κρατικό 10ετές να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Amazon ισχυρίστηκε ότι μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών που κατήγαγε ιστορική νίκη στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα «απείλησε» τους εργαζόμενους σε αποθήκη της εταιρείας προκειμένου να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε χθες Πέμπτη η Amazon στην ομοσπονδιακή υπηρεσία Εργασιακών Σχέσεων (NLRB), η εταιρεία ζήτησε περισσότερο χρόνο για να υποβάλει τις ενστάσεις της στην ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider