Wall Street: Επιστροφή των αγοραστών μετά το διήμερο απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιστροφή των αγοραστών μετά το διήμερο απωλειών
Μετά από ένα διήμερο απωλειών και διορθωτικών κινήσεων μετά από τα πρακτικά της Fed, οι αγοραστές επέστρεψαν στη Wall Street.

Μετά από ένα διήμερο σερί απωλειών και διορθωτικών κινήσεων που προήλθαν τα πρακτικά της Fed, οι αγοραστές επέστρεψαν στη Wall Street.

Κρίσιμος παράγοντας κίνησης για τις αγορές αποδείχθηκαν τα πρακτικά της Fed και οι λεπτομέρειες σχετικά με την «τροχιά» αυστηροποίησης της πολιτικής της και μείωσης του ισολογισμού της. Η FOMC σημείωσε ότι ο ισολογισμός δύναται να υποχωρήσει με ρυθμό 60 δισ. δολαρίων κρατικών αμερικανικών ομολόγων και 35 δισ. δολαρίων MBS το μήνα έως το «QT» φτάσει σε μια τελική ταχύτητα, μέχρι τον Ιούλιο. Σαφώς και οι αγορές έχοντας λάβει ένα πρώτο μήνυμα από τις κατά καιρούς ομιλίες και τα σχόλια του Πάουελ, και μετά τα χθεσινά πρακτικά ενίσχυσαν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάση στην επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Μαΐου, στο 85%.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones όπως και οι άλλοι δείκτες κατάφεραν σήμερα να γυρίσουν σε θετικό έδαφος, με τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,25% στις 34.583 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 4.500 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που έδειξε να πιέζεται περισσότερο στις προηγούμενες συνεδριάσεις ανέκαμψε κατά 0,31% στις 13.932 μονάδες.

Αμυντικοί τίτλοι όπως ο κλάδος των βασικών καταναλωτικών ειδών και εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης οδήγησαν σε άνοδο την αγορά την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αναζητούν μετοχές με σταθερά κέρδη και μερίσματα.

Η Costco σημείωσε ράλι 4%, ενώ η Pfizer σημείωσε άνοδο 4,5%. Οι Walmart, Merck, UnitedHealth Group και Procter & Gamble διαπραγματεύτηκαν επίσης σε θετικό έδαφος.

Επιπλέον, μερικά από τα ονόματα των big tech σημείωσε επίσης άνοδο με την Alphabet, την Tesla και τη Meta να σβήνουν τις απώλειες και να κινούνται υψηλότερα, ενώ το Twitter υποχώρησε μετά την υπεραπόδοση κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider