Wall Street: Νέος γύρος απωλειών μετά το «σήμα» της Fed για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέος γύρος απωλειών μετά το «σήμα» της Fed για τα επιτόκια
Διατηρούνται η επιφυλακτικότητα και τα αρνητικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 17.47

Απώλειες καταγράφουν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συσφίξει με ακόμα ταχύτερο ρυθμό τη νομισματική της πολιτική με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού από τα υψηλά τεσσάρων δεκαετιών, επαναφέρει στο προσκήνιο τους πωλητές, ωθώντας την Wall Street σε διεύρυνση του αρνητικού σερί των τελευταίων ημερών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 285 μονάδων ή 0,83% και διαμορφώνεται στις 34.210 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,4% στις 4.463 μονάδες.

Μικρές απώλειες, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 13.825 μονάδων, με πτώση 0,46%.

Στο ταμπλό, σε θετικό έδαφος με μικρά ωστόσο κέρδη βρίσκονται οι τίτλοι των κολοσσών του ιατροφαρμακευτικού κλάδου και του τομέα των υπηρεσιών, με τις μετοχές των Merck και Procter & Gamble να ενισχύονται λιγότερο από 1%, ενώ ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 13% σημειώνει ο τίτλος της τεχνολογικής HP Inc, στον απόηχο της αγοράς μετοχών της εταιρείας από την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου επιβεβαιώθηκε η άποψη μέρους της αγοράς για επιθετικότερη «στροφή» της Fed στο μέτωπο της αύξησης των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι της τράπεζας ανέφεραν πως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, χρειάζεται 1 ή και παραπάνω αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως η Fed εμφανίζεται να εξετάζει να μειώσει την έκθεση του ισολογισμού της σε αγορές ομολόγων κατά 95 δισ. δολάρια, για τους επόμενους 3 μήνες, με μείωση της τάξης των 60 δισ. δολαρίων σε κρατικά ομόλογα και 35 δισ. δολαρίων σε λοιπούς ενυπόθηκους τίτλους.

Μάκρο

Σε χαμηλό 54 ετών «προσγειώθηκε» ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στα μέσα Απριλίου, σε μια περίοδο που οι προσλήψεις ανέβασαν ταχύτητα και οι απολύσεις υποχώρησαν χαμηλότερα από ποτέ.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε μόλις 166.000 από το αναθεωρημένο μέγεθος των 171.000 της προηγούμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι θα έφταναν στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 200.000 την εβδομάδα έως τις 2 Απριλίου, αλλά η εκτίμηση δεν λάμβανε υπόψιν την αναθεώρηση των μεγεθών της τελευταίας 5ετίας από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ευρωαγορές αγνοούν τη νευρικότητα από την Fed και αναμένουν τις εξελίξεις για την Ουκρανία

Ισχυρή μείωση στον ισολογισμό της ετοιμάζει η Fed - Αναμένει περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider