Συνεχίζεται το ράλι για τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το ράλι για τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ
Με ισχυρά κέρδη κινήθηκαν και σήμερα οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ, διατηρώντας το ράλι που διαρκεί ήδη μια εβδομάδα. 

Με ισχυρά κέρδη κινήθηκαν και σήμερα οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ, διατηρώντας το ράλι που διαρκεί ήδη μια εβδομάδα.

Οι μετοχές της Tencent ενισχύθηκαν 2,68%, της Alibaba 7,08% ενώ της Meituan βρέθηκαν να ενισχύονται 4,4%.

Οι μετοχές της κινεζικής κατασκευάστριας smartphones, Xiaomi, επίσης σημείωναν κέρδη άνω του 6%, έπειτα από την ανακοίνωση για την επαναγορά μετοχών στην ανοιχτή αγορά σε μέγιστη συνολική τιμή 10 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,28 δισ. δολάρια). Επίσης, ανακοίνωσε ετήσια αύξηση 21,4% στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου.

Παράλληλα, ο Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 3,2%, ωστόσο παραμένει πάνω από 15% χαμηλότερα σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα.

Οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ κινούνται ανοδικά από την περασμένη Τετάρτη, όπου δημοσίευμα του Xinhua έκανε λόγο για κρατική στήριξη στις κινεζικές μετοχές. Εξάλλου, οι ανακοινώσεις για επαναγορές μετοχών από εταιρείες τεχνολογίας όπως η Alibaba και η Xiaomi τις τελευταίες ημέρες, ενίσχυσαν επίσης το επενδυτικό κλίμα.

Ο Tai Hui της JPMorgan Asset Management ανέφερε στο CNBC ότι οι ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις της κινεζικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα στις εταιρείες του Διαδικτύου, έχουν επιβαρύνει τις κινεζικές μετοχές. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι προβλέψιμη και διαφανής όταν κάνει αλλαγές στην πραγματική ζωή, και αυτό μπορεί να πάρει χρόνο», δήλωσε ο Tai, επικεφαλής στρατηγικής για την αγορά της Ασίας. «Η οικονομική απόδοση στα επόμενα τρίμηνα θα βοηθήσει τους επενδυτές να προσδιορίσουν πώς αυτές οι αλλαγές στους κανόνες θα επηρεάσουν τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες κερδών τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται νομοθεσία - ορόσημο από την ΕΕ για την ισχύ των Big Tech

Επιφυλακτικότητα και απώλειες στις ευρωαγορές

Βρετανία: Σε νέο υψηλό δεκαετιών ο πληθωρισμός, στο 6,2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider