Wall Street: Μικτά τα πρόσημα μετά το τριήμερο ανοδικό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικτά τα πρόσημα μετά το τριήμερο ανοδικό ράλι
Ο S&P 500 είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε πάνω από ένα έτος. 

Τελευταία Ενημέρωση 16:41

Μικτά πρόσημα έπειτα από το τριήμερο ράλι καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε πάνω από ένα έτος.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,09%. Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύεται 0,32%.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Dow ενισχύεται 4,3%, και όπως και ο S&P 500 είναι σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2020, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη πάνω από 5% προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι μετοχές της FedEx υποχωρούν πάνω από 5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Παράλληλα, η GameStop υποχωρεί σχεδόν 2%, καθώς παρουσίασε απρόσμενες ζημιές.

Νωρίτερα, το μέλος της Federal Reserve, Christopher Waller δήλωσε στο CNBC ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσει μία ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης φέτος για να ελέγξει τον πληθωρισμό. Αν και τάχθηκε αυτή την εβδομάδα υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδων βάσης, εξαιτίας της αβεβαιότητας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Waller εκτιμά ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο επιθετική σύντομα.

Εξάλλου, σημαντική αύξηση των επιτοκίων, μέχρι το τέλος του 2022, ζήτησε και ο πρόεδρος του παραρτήματος της τράπεζας στο Σαίντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, τονίζοντας και πάλι τη θέληση του για επιθετική άρση των υποστηρικτικών μέτρων που έχει λάβει η τράπεζα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι τα βασικά επιτόκια της Fed θα πρέπει να ξεπεράσουν το 3% μέχρι το τέλος του 2022.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκαν σε 6,02 εκατ. έναντι 6,5 εκατ. τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 6,10 εκατ. πωλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Refinitiv: Η επενδυτική συμπεριφορά στην Ευρώπη «θυμίζει» τις χειρότερες κρίσεις στην Ιστορία

Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παρατείνονται οι φόβοι για διακοπές προμήθειας

Eurobank Equities: Το νέο σκηνικό στο Χρηματιστήριο - «Sell the rallies»

gazzetta
gazzetta reader insider insider