Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις αποφάσεις του OΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τις αποφάσεις του OΠΕΚ+
Οριακές διακυμάνσεις για τις τιμές του πετρελαίου.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφηκαν την Τετάρτη στις τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής αργού από τον προσεχή Μάρτιο κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 88,26 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,1% ή 6 σεντς ανά βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, το συμβόλαιο Μαρτίου του οποίου έκλεισε στα 89,47 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,2% ή 31 σεντς ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο OΠΕΚ+ αποφάσισε να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή αργού από τον προσεχή Μάρτιο, σε μία προσπάθεια να επαναφέρει την προσφορά αργού στα προ-πανδημίας επίπεδα, ενώ η απόφαση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είχε προεξοφληθεί από την αγορά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

«Η απόφαση θεωρείτο αναμενόμενη, παρά το γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε φημολογία πως ο OPEC+ ενδεχομένως να συμφωνούσε για μια μεγαλύτερη αύξηση», ανέφερε σχετικά ο αναλυτής της Commerzbank AG, Κάρστεν Φραντς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider