Αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα αποφάσισε ο OΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα αποφάσισε ο OΠΕΚ+
Σε συμφωνία για την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ήρθαν τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC.

Σε συμφωνία για την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ήρθαν τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα των δικτύων CNBC και Bloomberg.

Αναλυτικότερα, ο OΠΕΚ+ αποφάσισε να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή αργού από τον προσεχή Μάρτιο, σε μία προσπάθεια να επαναφέρει την προσφορά αργού στα προ-πανδημίας επίπεδα, ενώ η απόφαση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είχε προεξοφληθεί από την αγορά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

«Η απόφαση θεωρείτο αναμενόμενη, παρά το γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε φημολογία πως ο OPEC+ ενδεχομένως να συμφωνούσε για μια μεγαλύτερη αύξηση», ανέφερε σχετικά ο αναλυτής της Commerzbank AG, Κάρστεν Φραντς.

Σημειώνεται πως ο OΠΕΚ+, ο οποίος παράγει πάνω από το 40% της παγκόσμιας προσφοράς, έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από κορυφαίους καταναλωτές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία να αντλήσει μεγαλύτερες ποσότητες για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 αλλά ο ΟΠΕΚ+ αρνείται μέχρι στιγμής να προχωρήσει σε ταχύτερες αυξήσεις, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει έλλειψη ενέργειας λόγω κακού υπολογισμού των επιπτώσεων της ενεργειακής μετάβασης και των αναγκών των κρατών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 89 δολάρια το πετρέλαιο εν όψει των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+

gazzetta
gazzetta reader insider insider