Ανοδικά πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά πρόσημα στις ευρωαγορές, στον απόηχο της Fed
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η μεγαλύτερη άνοδος για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με ανοδικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές «πάτησαν» πάνω στο θετικό momentum που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά από τις χθεσινές δηλώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Η πρόθεση της Fed να αυξήσει τα βασικά επιτόκια της από τον ερχόμενο Μάρτιο, για πρώτη φορά από το 2018, δείχνει πως οι ισχυρές κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται για μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που απειλούν την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Εξάλλου, με προσοχή παρατηρούνται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο του 2021, όπως η Deutsche Bank που ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα και κέρδη, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με το ετήσιο αποτέλεσμα να είναι το υψηλότερο από το 2011.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανέβηκε 0,65% στις 470,33 μονάδες.

Ο Euro Stoxx ενισχύθηκε 0,50% στις 4.185 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,16% στις 7.556 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,40% στις 15.520 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,60% στις 7.023 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο συγκέντρωσε κέρδη 0,96% στις 26.875 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανέβηκε 1% στις 8.706 μονάδες.

Μάκρο

Στη Γερμανία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK διαμορφώθηκε στις -6,7 μονάδες για τον Φεβρουάριο, από το αναθεωρημένο μέγεθος των -6,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση στις -7,8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider