Σε υψηλά επταετίας το αργό - «Έπιασε» τα 90 δολάρια για πρώτη φορά από το 2014

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επταετίας το αργό - «Έπιασε» τα 90 δολάρια για πρώτη φορά από το 2014
Σε υψηλά οκτώ ετών διαμορφώθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν το «φράγμα» των 90 δολαρίων/βαρέλι.

Σε υψηλά οκτώ ετών διαμορφώθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν το «φράγμα» των 90 δολαρίων/βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, καθώς η παραμονή της προσφοράς σε χαμηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εντάσεις στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας έφεραν κέρδη για το αργό.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 87,35 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 2% ή 1,75 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο έκλεισε με κέρδη 2% ή 1,76 δολαρίων/βαρέλι στα 89,96 δολάρια/βαρέλι.

Οι τιμές του αργού λαμβάνουν ισχυρή ώθηση τόσο από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, οι οποίες δημιουργούν ανησυχία σχετικά με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ζήτηση, ενώ την ίδια στιγμή μείωση κατά 872.000 βαρέλια κατέγραψαν και τα αποθέματα στις ΗΠΑ, εντείνοντας το ανοδικό momentum του εμπορεύματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider