Γιατί η BofA «γκρέμισε» τις ελληνικές μετοχές στον «χάρτη» των αναδυόμενων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η BofA «γκρέμισε» τις ελληνικές μετοχές στον «χάρτη» των αναδυόμενων
Στην τελευταία θέση εμφανίζεται η εγχώρια αγορά μετοχών μεταξύ των δώδεκα αναδυόμενων που εξετάζει η Bank of America, χάνοντας τέσσερις θέσεις από τον Δεκέμβριο.

Στην τελευταία θέση εμφανίζεται η εγχώρια αγορά μετοχών μεταξύ των δώδεκα αναδυόμενων που εξετάζει η Bank of America, χάνοντας τέσσερις θέσεις από τον Δεκέμβριο, με την αγορά της Τσεχίας να βρίσκεται στην κορυφή και τη Ρωσία να ακολουθεί.

Η ομάδα της BofA με επικεφαλής την Zumrut Imamoglu τοποθετείται χαμηλά σε όρους τρεχουσών αποτιμήσεων (36/100) αλλά και σε σύγκριση με τις ιστορικές αποτιμήσεις (18/100), στη χειρότερη θέση σε όρους αύξησης των κερδών άνω του 20% (0/100), ιδιαίτερα χαμηλά στην ενότητα τιμής/ΕPS (κέρδη ανά μετοχή) momentum (9/100), τρίτη από το τέλος σε όρους τοποθετήσεων των θεσμικών διαχειριστών κεφαλαίων GEM Funds (18/100) αλλά στην τρίτη πιο υψηλή θέση ανάμεσα στις δώδεκα αγορές σε όρους μερισματικών αποδόσεων (81/100), με πρώτη τη Ρωσία και δεύτερη την Τουρκία, σύμφωνα με τη ΒofA Securities.

Το equity risk premium, όπως το υπολογίζει η ΒofA, διαμορφώνεται στο 6,1% και είναι στη μέση περίπου της λίστας του οίκου, τη στιγμή που η μερισματική απόδοση υπολογίζεται στο 6,1% και το 6,7% για το 2021 και το 2022. Παράλληλα ο δείκτης forward P/E είναι στο 14,4x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας (P/BV) είναι στο 2,8x και ο δείκτης EV/EBITDΑ στο 5,9x.

Στην κορυφαίες επιλογές η Motor Oil - Από την «αντίπερα όχθη» η Jumbo

Στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές στους ανωτέρω όρους βρίσκεται η μετοχή της Motor Oil («ουδέτερη» σύσταση») και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη θέση μετά τη Gazprom και την Absa. Η μετοχή της Motor Oil βρίσκεται χαμηλά σε όρους τρεχουσών και ιστορικών αποτιμήσεων (φθηνή μετοχή, υψηλή βαθμολογία) αλλά υψηλά σε όρους αύξησης κερδών, μερισματικής απόδοσης και με ικανοποιητικό επίπεδο τοποθετήσεων από τους διαχειριστές.

Από την αντίπερα «όχθη» τοποθετείται η μετοχή της Jumbo και πιο συγκεκριμένα στη λίστα με τις είκοσι λιγότερες αναπτυξιακές επιλογές του οίκου, καθώς η BofA εντοπίζει μια μικρότερη δυναμική αύξησης των κερδών σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής. Παρότι, η BofA έχει δώσει σύσταση buy για τη μετοχή με τιμή στόχο στα 23,5 ευρώ, η αναλύτρια από την Τουρκία στέλνει διαφορετικό μήνυμα. Παράλληλα, ο τίτλος της Motor Oil όπως και του ΟΠΑΠ και της Eurobank βρίσκονται στις είκοσι κορυφαίες επιλογές σε όρους υψηλής ανάπτυξης.

Παράλληλα, η μετοχή της Eurobank βρίσκεται στις καλύτερες είκοσι επιλογές σε όρους ενίσχυσης του momentum της προβλεπόμενης κερδοφορίας και απόδοσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider