S&P 500 και Nasdaq: Κλείσιμο με πτώση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P 500 και Nasdaq: Κλείσιμο με πτώση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα
Oι επενδυτές ήταν ανήσυχοι λόγω Fed, ενώ σήμερα είχαν να επεξεργαστούν και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Με πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο S&P 500 σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις από το 2016και ολοκληρώνοντας μία δύσκολη εβδομάδα για τις αγορές, οι οποίες βρίσκονται υπό πίεση λόγω της ανόδου των επιτοκίων με το ξεκίνημα του 2022.

Τις τελευταίες ημέρες οι επενδυτές ήταν επηρεασμένοι από τις ανησυχίες πως η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα ακόμα πιο «επιθετικό» tapering, ενώ σήμερα είχαν να επεξεργαστούν και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία αξιολογούνται σε ένα μεγάλο βαθμό απογοητευτικά.

Έτσι, ο Dow Jones έχασε 0,01% στις 36.231 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,41% στις 4.677 μονάδες, και ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,96% στις 14.935 μονάδες.

Οι μετοχές στον κλάδο της τεχνολογίας ήταν μεταξύ αυτών που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα αυτή την εβδομάδα.

Μάκρο

Κατά μόλις 199.000 αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, καταδεικνύοντας ότι οι επίμονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού και το νέο μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού βάζουν «τροχοπέδη» στην αμερικανική οικονομία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή. Το μέγεθος ήταν πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων για αύξηση των θέσεων απασχόλησης κατά 422.000. Στο μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας διολίσθησε στο 3,9%, από 4,2%, πετυχαίνοντας νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι πιθανότατα το επίσημο επιτόκιο υποτιμά το πραγματικό επίπεδο της ανεργίας κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

Αντίστοιχα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου 2022 στις 207.000, αυξημένες κατά 7.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα, στο επίπεδο των 197.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά μόλις 199.000 οι θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider