Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τους νέους περιορισμούς κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τους νέους περιορισμούς κατά του κορονοϊού
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,78 δολάρια και το Brent στα 75,42 δολάρια.

Σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λόγω των θετικών εξελίξεων γύρω από τον COVID-19, παρόλο που η Κίνα επέβαλε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και η Αυστραλία επανέφερε τους περιορισμούς για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Ώθηση στις τιμές δίνει και η μεγαλύτερη (κατά 4,7 εκατομμυρια βαρέλια) από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

«Η κατεύθυνση του πετρελαίου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα πρωτοσέλιδα για τη μετάλλαξη "Όμικρον" και όσο εξακολουθεί να είναι πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο σοβαρή, το ράλι του πετρελαίου είναι πιθανό να συνεχιστεί, με τις διακυμάνσεις εντός της ημέρας να επιδεινώνονται από τη χαμηλή ρευστότητα», δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

Ένα ασθενέστερο αμερικανικό δολάριο σημαδεύει τις αγορές πετρελαίου καθώς καθιστά τα εμπορεύματα φθηνότερα για όσους έχουν άλλα νομίσματα. Το δολάριο υποχώρησε κοντά στο χαμηλό μιας εβδομάδας, αφού τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:10 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,78 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,03% και το Brent στα 75,42 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider