Η χρονιά ρεκόρ των IPOs και το «σήμα» για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η χρονιά ρεκόρ των IPOs και το «σήμα» για το 2022
Χρονιά ρεκόρ για τα IPOs το 2021. Τι προμηνύεται το 2022.

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2021 για τα IPOs στις αγορές καθώς καταγράφηκαν περίπου 1.000 για πρώτη φορά στην ιστορία. Ωστόσο η επιβράδυνση που υπήρξε προς το τέλος του έτους και οι μέτριες αποδόσεις που κατέγραψαν όσες εισήλθαν στη Wall Street θα μπορούσαν να προμηνύουν μια επιστροφή στην κανονικότητα το 2022.

Ακόμη και περιπτώσεις όπως η Instacart και η Reddit που είναι αρκετά ώριμες εταιρείες ώστε να κινηθούν σε μια αρχική δημόσια προσφορά, θα δυσκολευθούν ιδιαιτέρως το 2022 καθώς φαίνεται πως υποχωρεί η τάση γύρω από τις SPAC και την ένταξη των κινεζικών εταιρείων στη Wall Street. Σύμφωνα με το Marketwatch, υπάρχει επίσης η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αποτιμώνται οι μετοχές ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας από τους επενδυτές.

Συνολικά, το 2021 σηματοδότησε την ισχυρότερη χρονιά για τις εισαγωγές και τους όγκους IPO στην ιστορία, με το φράγμα των 1.000 προσφορών να σημειώνεται τον τελευταίο μήνα του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic, τα οποία έδειξαν ότι συγκεντρώθηκε ένα ποσό ρεκόρ της τάξεως των 315 δισ. δολαρίων, όταν το σύνολο δε ξεπέρασε ποτέ τα 200 δισ. δολάρια σε ένα χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rainmaker Securities Greg Martin εκτίμησε «ότι θα δούμε μεγάλη υποχώρηση στα SPAC το 2022», αναμένοντας μια «επιστροφή σε ένα πιο λογικό πλαίσιο», καθώς η αγορά επανεξετάζει τις κατάλληλες περιπτώσεις χρήσης για SPAC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider