Η αντίδραση των ελληνικών ομολόγων μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αντίδραση των ελληνικών ομολόγων μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ
Τους χειρισμούς και το νέο πλαίσιο της ΕΚΤ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι επενδυτές.

Μεικτά πρόσημα και αντιδράσεις καταγράφονται στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να καταγράφουν ήπια υποχώρηση.

Συγκεκριμένα, οι πιο βραχυπρόθεσμοι τίτλοι όπως το 5ετές καταγράφει πτώση 3,29% στο 0,412% ενώ υψηλότερα κινείται το ελληνικό 10ετές καταγράφοντας άνοδο 1,17% στο 1,251%.

Το spread μεταξύ του ελληνικού 10ετούς και του Bund διαμορφώνεται στις 160,8 μ.β με το Bund να ενισχύεται κατά 4,13% στο -0,348%

Από την άλλη, ήπια πτώση καταγράφει το 15ετές και το 20ετές ελληνικό ομόλογο, υποχωρώντας κατά 1,06% και κατά 1,42% αντίστοιχα στο 1,352% και στο 1,006%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως παρότι η ΕΚΤ δεν «άναψε το πράσινο φως» για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο APP, ωστόσο υπήρξε «παράθυρο» για μεγαλύτερη ευελιξία στο σκέλος των επανεπενδύσεων, όπως ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής. Πρόκειται για ειδική μέριμνα της ΕΚΤ για τη χώρα μας, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής αφού η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο κλασσικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (APP).

Ευρύτερα, στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων εκτόξευση καταγράφει η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κατά 124,67% περνώντας πλέον σε θετικό έδαφος στο 0,05% ενώ κατά 10,09% ενισχύεται το ισπανικό 10ετές και το ιταλικό κατά 4,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider