Νευρικότητα στην Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας - Η προσοχή στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας - Η προσοχή στην Fed
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το αμερικανικό χρηματιστήριο για την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις επιπτώσεις της Όμικρον στην οικονομία.

Τελευταία ενημέρωση: 17:05

Με απώλειες μετά από ένα θετικό ξεκίνημα κινείται η Wall Street για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να φαίνεται πως αγνοούν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο και να ποντάρουν στις επόμενες κινήσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,16% ή 55,25 μονάδες στις 34.584 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,43% ΄21,28 μονάδες στις 4.556 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,33% ή 201,6 μονάδες στις 15.176 μονάδες.

Νωρίτερα την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας της χώρας ανακοίνωσε το χαμηλότερο αριθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μηνιαίως εντός του 2021 για τον Νοέμβριο.

«Πατώντας» πάνω στα στοιχεία που δείχνουν εξασθένηση της αμερικανικής αγοράς εργασίας και στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις τη μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν πως η Fed θα καθυστερήσει τον περιορισμό των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία (το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και τα μειωμένα επιτόκια).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λιούις, Τζέμις Μπούλαρντ, ανέφερε πως η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση και την πλήρη άρση των υποστηρικτικών μέτρων της, λόγω της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Μάκρο

Σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 210.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 531.000 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 550.000 θέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι κλάδοι της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας, που κατέγραφαν τα υψηλότερα ποσοστά δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας τους περασμένους μήνες, πρόσθεσαν από 23.000 θέσεις εργασίας για τον Νοέμβριο.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 4,2% έναντι 4,6% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δοκιμάζονται τα κέρδη των ευρωαγορών προς το τέλος της εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider