Γιατί οι αγορές στηρίζουν την ανανέωση της θητείας του Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί οι αγορές στηρίζουν την ανανέωση της θητείας του Πάουελ
Θετικά μηνύματα στέλνουν οι αναλυτές για την ανανέωση της θητείας του Πάουελ.

«Η ανανέωση της θητείας του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για τις αγορές και την οικονομία, διότι προσφέρει μια συνέχεια σε μια κρίσιμη στιγμή για αυτές», ανέφερε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance, σε σχόλιό του, αποκρυσταλώνοντας τη γενικότερη θετική εικόνα των αγορών.

«Η Fed έχει λάβει ήδη μέτρα για την αντιμετώπιση της ανόδου του πληθωρισμού, μειώνοντας τον όγκο των έκτακτων μέτρων. Ωστόσο θα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων ώστε να μην παγιωθούν», επισήμανε ο Zaccarelli.

Από τη μεριά του ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς για την LPL Financial, ανέφερε πως ο Πάουελ αντιπροσωπεύει ένα μικρότερο βάρος και μία μικρότερη ανησυχία για τους επενδυτές.

Ο Mark Cabana, επικεφαλής της στρατηγικής για τα επιτόκια των ΗΠΑ στην Bank of America, ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε πως αναμένει μια πιο επιθετική πολιτική από τον Πάουελ. «Η σημερινή ανακοίνωση θα επιτρέψει στη Fed να αναγνωρίσει τα upside risks γύρω από τον πληθωρισμό και να αρχίσουν να μιλούν για το πώς θα ανταποκριθούν». Από πολλές απόψεις, η ηγεσία της Fed είχε «κάπως περιοριστεί στο να κάνει αυτή τη στροφή» από την αβεβαιότητα σχετικά με τις αποφάσεις για τη προεδρία.

Ουσιαστικά, οι αναλυτές στηρίζονται στην μη αλλαγή τροχιάς της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ αν η Μπρέιναρντ αναλάμβανε το τιμόνι της Fed θα θεωρούνταν από τους αναλυτές ως δυνητικά πιο dovish για τον πληθωρισμό.

Αξίζει να επισημανθεί πως η αντίδραση της Wall Street ήταν θετική με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 200 μονάδες περίπου στις 35.805 μονάδες, με τον S&P 500 στις 4.715 μονάδες, ενώ ηπιότερα προς τα κάτω κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq στις 15.981 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider