Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω του νέου πανδημικού κύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω του νέου πανδημικού κύματος
Υψηλότερα κινήθηκες οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας εν μέσω του φόβου για νέα περιοριστικά μέτρα στην ΕΕ.

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές που έδειξε να επηρεάζεται άμεσα από το «σήμα» της Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Έτσι, το κλίμα αβεβαιότητας που διαχέεται στην ήπειρο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού έδειξε να επηρεάζει τους επενδυτές που κατέγραψαν περιορισμένες κινήσεις τη Δευτέρα.

Έτσι στην κίνηση των δεικτών στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει ήπια πτώση 0,13% στις 487,34 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 7.255 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,27% στις 16.115 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 7.105 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε οριακά 0,17% στις 27.382 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 0,78% φτάνοντας στις 8.821 μονάδες.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε πως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της. Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνκγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Ασία

Στην Ασία, οι αγορές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα, μετά και την ανακοίνωση της Κίνας πως δεν θα μεταβάλλει τα επιτόκια δανεισμού της. Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,09%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,59%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai και ο SZSE Component κέρδισαν αντιστοίχως 0,61% και 1,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider