Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν με το «δεξί» την εβδομάδα αψηφώντας τις ανησυχίες για νέα lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν με το «δεξί» την εβδομάδα αψηφώντας τις ανησυχίες για νέα lockdown
Σε «πράσινο» έδαφος κινούνται στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων -παρά το κλίμα αβεβαιότητας που διαχέεται στην ήπειρο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Σε «πράσινο» έδαφος κινούνται στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων -παρά το κλίμα αβεβαιότητας που διαχέεται στην ήπειρο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και της επανόδου περιοριστικών μέτρων- επωφελούμενοι και από θετικές κινήσεις σε άλλες αγορές του πλανήτη.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν αρχίσει να επιβάλλονται σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως πρωτίστως σε Αυστρία αλλά και σε Γερμανία, δεν δημιουργούν αίσθηση αισιοδοξίας στους επενδυτές, που έχουν να φοβούνται για τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη από έναν νέο γύρο lockdown στην οικονομία.

Ωστόσο, και παρά τις πιέσεις, οι αγορές δείχνουν πως υπάρχουν περιθώρια για κέρδη, με το δείκτη Nasdaq να κλείνει σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή πάνω από τις 16.000 μονάδες, ενώ η Wall Street βάζει πλώρη για μια εβδομάδα κερδών, λίγο πριν το κλείσιμο της για την ημέρα των Ευχαριστιών την Πέμπτη και Παρασκευή.

Έτσι στην κίνηση των δεικτών στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,26% και διαμορφώνεται στις 487,34 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,42% στις 7.253 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,16% και βρίσκεται στις 16.186 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,29% στις 7.139 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει οριακά 0,05% στις 27.350 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,77% και βρίσκεται στις 8.820 μονάδες.

Ασία

Στην Ασία, οι αγορές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα, μετά και την ανακοίνωση της Κίνας πως δεν θα μεταβάλλει τα επιτόκια δανεισμού της.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,09%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,59%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai και ο SZSE Component κέρδισαν αντιστοίχως 0,61% και 1,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider