Το 7 στα 7 έκανε ο χρυσός - Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 7 στα 7 έκανε ο χρυσός - Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάιο
Η τιμή του χρυσού έκλεισε με άνοδο και την Παρασκευή, διευρύνοντας το σερί κερδών σε έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η τιμή του χρυσού έκλεισε με άνοδο και την Παρασκευή, διευρύνοντας το σερί κερδών σε έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία άνοδο από τον Μάιο.

«Ο πληθωρισμός είναι ένας πολύ αληθινός φόβος και η τιμή του χρυσού αυτό αντικατοπτρίζει», δήλωσε ο Άνταμ Κους, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group, στο Marketwatch.

Η άνοδος του δολαρίου δημιουργεί βραχυπρόθεσμα εμπόδιο στον χρυσό, δήλωσε ο Kους. Ωστόσο, «καθώς περισσότερα κίνητρα και ρευστότητα προέρχονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την Ουάσιγκτον, θα μπορούσαμε να δούμε αυτή τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση να αλλάζει γρήγορα πορεία ανά πάσα στιγμή, στέλνοντας το δολάριο σε πτώση, κάτι που θα αποτελούσε καταλύτη για τις τιμές του χρυσού».

Την Παρασκευή, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 4,60 δολάρια ή σχεδόν 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.868,50 δολάρια η ουγγιά. Αυτός ήταν ο υψηλότερος διακανονισμός από τις 11 Ιουνίου σημειώνοντας επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, τη μεγαλύτερη διάρκεια από το σερί εννέα ημερών που έληξε στις 29 Ιουλίου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider